Teljesen újragondolt MacBook Próval készül az idei évre az Apple

HusztiD 2021.01.19. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 305

macbook-pro-w-touch-bar

Az Apple az előző év végéhez közeledve adta ki az első olyan Mac-eket, melyekben az új M1-es chipjük debütált. Ebből az egyik ilyen masina a 13 colos MacBook Pro volt, amely hatalmas teljesítménynövekedést hozott az arra optimalizált alkalmazásokkal, valamint az üzemidőt is sikerült az almásoknak jócskán megemelniük.

A jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo újabb érdekességeket osztott meg nem olyan régen, hogy mit várhatunk az idei évben a kaliforniai vállalattól. Ha minden igaz, akkor két új modellen dolgoznak, amelyeket az alapjaitól újraterveznek. Egy 14 és 16 colos MacBook Prót készülnek piacra dobni, s végre a 2016-os dizájnváltás után újra formatervet váltanak, így egy sokkal szögletesebb, úgynevezett flat formát mutatnak be – elviekben hasonlót, mint amivel az iPhone 12 rendelkezik, s nem lesznek kerekített szélei a laptoponak.

Az egyik jó hír, hogy az Apple visszahozza a korábban kukázott MagSafe csatlakozót, hogy könnyebb legyen a töltése a gépnek, valamint újabb portokkal bővíti a laptopot, hiszen az eddigi tapasztalatok alapján macerás volt a felhasználóknak bármit is csinálniuk, hiszen mindenhez egy átalakító kellett. Ezt ugyan nem részletezte, de ez jelentheti azt, hogy több USB C port kap helyet a MacBook Prón, de akár az is, hogy ezen szabvány mellett pluszban lesz egy-két hasznosabb port, amelynek hasznát veszik a professzionális felhasználók.

Sokat vitatott téma, hogy hasznos-e a Touch Bar, amit az utolsó években bevezettek, azonban az almások immáron nem terveznek vele hosszú távra, hiszen az új gépekből ezt teljesen kinyírják, s helyére visszarakják a fizikális funkciógombokat. Nem utolsó sorban pedig egyetlen egy Intel-es modell sem lesz, az Apple csakis a saját ARM chipjeire építkezik az új modellek kapcsán.

Ne feledjük, hogy ezek csak egy elemző meglátásai, akinek korábban számos információja volt megfelelő. Reméljük, hogy a mostaniak is helytállóak, illetve ebből kifolyólag kíváncsian várjuk, hogy mit villant az idei év folyamán az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!