Mégsem zabálja az üzemidőt az AirPods Max a Smart Case használata nélkül

HusztiD 2021.01.11. 09:55 AirPods, Kiemelt hírek 0 db 117

AirPods-Max-SmartCase

Az Apple nem olyan régen dobta piacra a profiknak szánt fejhallgatóját, az AirPods Maxot, melyről eléggé megoszlottak eddig a vélemények. Vagyis ha nem is magáról a fülesről, de a hozzá járó Smart Case-ről biztosan jobban beindult a vitagép, hiszen sokak szerint semmit sem ér, míg másoknak tetszik ez a fajta dizájn és praktika, amit magában rejt.

Azt első tesztelők sorra hívták fel a figyelmet a Smart Case-re, hiszen amint belerakjuk a fülest, akkor az kikapcsol. Ha pedig nem helyezzük bele, akkor bizony bekapcsolva marad és szívja az akkumulátort. Legalábbis eddig ez volt a tesztelők első benyomása és egyben tévhite, azonban időközben az Apple tisztázta a tévhiteket a Support oldalán.

Az első dolog amit érdemes megjegyezni, hogy az AirPods Maxnak három állapota/módja van:

  • használati mód/állapot
  • alacsony mód/állapot
  • ultra alacsony mód/állapot

A használati mód az, mikor zenét hallgatunk a fejessel. Az úgynevezett alacsony mód az, amikor ki van kapcsolva a füles, de elérhetőek rajta bizonyos funkciók, mint a Bluetooth, vagy a Find My szolgáltatás. Az ultra alacsony mód pedig az, mikor minden ki van kapcsolva, így semmilyen egyéb funkció nem szívja fölöslegesen az aksit.

Amennyiben a fülest használat után lerakjuk, akkor 5 perc inaktívitás után kerül alacsony módba, viszont ha tokba rakjuk, akkor ez egyből megtörténik. Az ultra alacsony módba pedig akkor kerül, ha a készülék a tokban 18 órát eltöltött, illetve tok nélkül ez az időtartam 72 órára növekszik meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!