Idén érkezhet az újraszabott MacBook széria; újabb rekordokkal zárta az évet az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2021.01.09. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 139

Mondhatni gyorsan elrepült a 2021-es év első hete, így szokásunkhoz híven összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit és egyben történéseit.

iphone-12-pro-lidar-scanner-video

Idén érkeznek az újratervezett MacBook Pro modellek, 2022-ben pedig egy olcsóbb MacBook Air

Az Apple a tavalyi WWDC konferencián ígérte meg, hogy a következő két évben folyamatosan cserélik le Mac-jeikben az Intel processzorait, s helyette a saját gyártású ARM chipjeiket alkalmazzák majd. Nem olyan régen pedig megjelentek az első M1-es chipre építkező gépek az új MacBook Air és Pro, valamint a Mac Mini személyiségében.

lcimg-88777f69-7f9d-4805-ba49-bf84668d7aee

Bővebben itt.

A fikázások ellenére a Samsung és a Xiaomi sem csomagol mostantól töltőadaptert csúcskészülékeikhez

Amikor az Apple október folyamán bemutatta az iPhone 12 szériát, akkor mondhatni elég nagy balhét csaptak azzal, hogy elárulták, mostantól nem lesznek töltőadapterek a telefonjaik mellett. Ez voltaképp azért is van, mert az almások állítása szerint a felhasználók több ilyen kiegészítővel rendelkeznek, illetve ezzel próbálnak kicsit környezettudatosabbak lenni.

lcimg-e066285b-ca77-4b62-b505-f240dd802af2

Bővebben itt.

Újabb rekordokat állított fel 2020-ban és az újév első napján az App Store

Nem olyan régen jelentette be az Apple, hogy ismételten új rekordot állítottak fel az App Store-ban az előző év folyamán, illetve az idei év legelső napján. Egy közlemény berkein belül kiderült, hogy a felhasználók karácsony első napjától az év utolsó napjáig több, mint 1,8 milliárd dollárnak megfelelő pénzösszeget költöttek, ami a tavalyi adatokhoz képest 380 milliós töbletet jelent.

apple_services-2020-hero

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején számoltunk be arról, hogy karácsonykor az Apple készülékeit aktiválták a legtöbben, majd ezt követően felmerült, hogy az iPhone 13 széria egésze megkapja a LiDAR szenzort, így az nem csak a Pro modellek kiváltsága lesz. Mint kiderült, jó eladásokat produkáltak az almások, azonban az iPhone 12 Mini nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, illetve bejelentették, hogy január végén lesz a következő pénzügyi konferencia.

Ezek voltak a 2021-es év első hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!