Idén érkeznek az újratervezett MacBook Pro modellek, 2022-ben pedig egy olcsóbb MacBook Air

HusztiD 2021.01.04. 15:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 562

lcimg-88777f69-7f9d-4805-ba49-bf84668d7aee

Az Apple a tavalyi WWDC konferencián ígérte meg, hogy a következő két évben folyamatosan cserélik le Mac-jeikben az Intel processzorait, s helyette a saját gyártású ARM chipjeiket alkalmazzák majd. Nem olyan régen pedig megjelentek az első M1-es chipre építkező gépek az új MacBook Air és Pro, valamint a Mac Mini személyiségében.

A jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo ismételten megosztotta előrejelzését a befektetőkkel, s nagyon érdekes dolgokat tudhattunk meg. Az első, hogy az Apple a következő évben két olyan MacBook Pro modellt dob piacra, melyben végre-valahára megjelenik a mini-LED technológia, s ezzel együtt egy újabb formatervet kapnak.

Az elemző szerint 2021-ben az almások 10-12 millió mini-LED panelt gyártanak le, míg 2022-ben már 25-28 millió darabot. A szakértő hónapokkal ezelőtt még csak 2-3 és 4-5 milliós számokkal kalkulált, azonban értesülései szerint az almások partnerei jobban haladnak, mint várták, így ezért tudják előbb bemutatni szélesebb körökben is a mini-LED technológiát.

A második újdonság pedig, hogy 2022-ben érkezik egy új MacBook Air, ami szintén a mini-LED technológiára fog építkezni, azonban talán mégsem ez lesz a nagy újdonsága, hanem az, hogy olcsóbb lesz. Sajnos ezen belül konkrétabb részleteket nem árult el az elemző, de reméljük, hogy szimplán csak olcsóbb lesz az akkori Air széria. Ha tippelni kellene és az utóbbi éveket vennénk figyelembe, akkor valószínűleg 100 dollárral csökkenhet a notebook árszabása.

Ne feledjük, ezek egyelőre csak egy elemző jóslatai, melyeket a saját értesüléseire alapoz. Hogy valóban így lesz-e, azt csak az idő fogja megmondani, de bízzunk benne, hogy valóban hasonlóan alakulnak a dolgok, ahogyan azt Kuo felvázolta.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!