Brutális lesz az Apple második generációs M szériás processzora

HusztiD 2020.12.09. 12:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 454

m1-chip-macbook-air-pro

Az Apple az idei WWDC ’20 konferencia folyamán jelentette be a nagy hírt, mely szerint a következő két évben folyamatosan lecserélik gépeikben az Intel processzorait a saját gyártású ARM chipjeikre. Teltek a hetek, végül megérkeztek az első Mac-ek is, amelyekben az új M1-es chip bizonyította erejét.

A Bloomberg beszámolója szerint az Apple leghamarabb jövő tavasszal dobhatja piacra az új MacBook Pro és iMac gépeket, amelyekben ha minden jól megy, akkor egy 20 magos CPU lesz. Ebből 16 az úgynevezett teljesítmény-mag, míg a maradék négy az energiatakarékos. A forrás ugyan megjegyzi, hogy nem kell mindezt biztosra venni, hiszen ha gyártási problémák akadnak, akkor valószínű 8 vagy 12 magos chipeket raknak inkább bele az almások.

Ami viszont még jobb hír, hogy elviekben 2022-ben érkezhet az első ARM alapú Mac Pro, s ha minden igaz, akkor ebbe immáron sokkal bikább processzor kerülhet. Nem lehetetlen, hogy egy 32 magos CPU-t kap a két év múlva érkező monstrum, amiben a GPU magjainak száma 64, vagy 128 lehet.

Ne feledjük, hogy ezek csak pletykák, így érdemes ennek megfelelő óvatossággal kezelni az infókat. Ha az almásoknak valóban sikerül hasonló paraméterekkel piacra dobni a következő iMac, MacBook Pro és Mac Pro gépeiket, akkor bizony ismételten hatalmasat ugorhatnak ahhoz képest, mint amit most, az Inteles társaiknál megszokhattunk.

Kíváncsian várjuk, hogy mivel rukkol elő az Apple a következő két év folyamán!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!