Érdekes problémák tapasztalhatóak az új MagSafe vezeték nélküli töltővel

HusztiD 2020.10.27. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 6 995

MagSafe-charger

Amikor az Apple bemutatta az iPhone 12 szériát, akkor viszonylag nagy hangsúlyt fektettek a MagSafe vezeték nélküli töltőre, ami egyébként sokkal gyorsabban tölt, mint egy hagyományos Qi töltő, hiszen a beépített mágneseknek köszönhetően sokkal pontosabban illeszkedik az iPhone 12 okostelefonokra.

A Wall Street Journal csinált is egy beszámolóvideót arról, hogy milyenek lettek az új telefonok, azonban a rossz hír az, hogy mégsem tölt olyan gyorsan az új MagSafe, mint vártuk volna. Vezetékesen, a 20W-s USB töltővel 28 perc alatt tölthetjük fel 0-ról 50%-ra a telefonunkat, azonban a MagSafe alatt ez az időtartam a duplájára nő. Ha pedig egy harmadik féltől származó kiegészítővel töltünk, mint az Anker terméke, akkor 1,5 órával számolhatunk.

magsafe-50-percent-slower

Ugyan papíron az iPhone 12 széria esetében gyorsabb lehet a MagSafe, mint a legtöbb vezeték nélküli töltő, azonban ha azt nézzük, akkor még mindig elmarad attól, amit vezetékesen kínál az Apple. Azonban ha nem az iPhone 12 modellekről beszélünk, akkor alaposan elvérzik a MagSafe.

A Max Tech YouTube csatorna is letesztelte az almások új töltőjét, s eléggé érdekes dolgokat tapasztaltak. Elviekben az új kiegészítő 15W-os töltésre képes, azonban ha az iPhone 12 szérián kívül bármilyen más készülékkel próbálkozunk, akkor nagyjából csak az egytizedét teljesíti, ami eléggé rossz hír. Ergo ebben az esetben egész nap a töltőn hagyhatjuk a készülékeinket, nagyon lassan fognak csak tölteni.

Ezen információk tudatában mi azt javasoljuk, hogy csak annak érdemes MagSafe töltőt vennie, aki kizárólag az iPhone 12 mellé használja, hiszen ha más készüléket töltene vele, akkor ott hosszas fejfájásokra számíthat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!