Bemutatkozott az iPhone 12 széria és a HomePod Mini; vajon meddig drágulnak még az iPhone árszabások? – mi történt a héten?

HusztiD 2020.10.17. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 279

Hamar elrepült a hét, s nagyon sok érdekes hírünk és történés volt, melyről beszámoltunk, így szokás szerint egy csomóba szedtük a legérdekesebbeket.

iphone-12-pro-video-colors

Hi, Speed – az Apple bemutatta az iPhone 12 szériát és a HomePod Mini-t

A kedd esti eseményt szokás szerint Tim Cook nyitotta meg, aki gyorsan újra üdvözölt minket a szeptemberi eventet követően, s ennél gyorsabban ejtett szót elsőnek az új HomePod-ról, vagyis a Mini-ről, ami teljesen új formatervet kapott.

Screen-Shot-2020-10-13-at-13.45.57-PM

Bővebben itt.

Itt vannak az iPhone 12 Mini, 12, 12 Pro és a 12 Pro Max hivatalos magyar árai

A várakozásoknak megfelelően az Apple kedd este tartotta meg a szokásosnak nevezhető októberi médiaeseményét, ahol számos új terméket, köztük az új iPhone 12 szériát és HomePod Minit is bemutatták. A jó hír, hogy immáron négy telefon található meg az almások aktuális kínálatában, így remélhetően mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb kiadást. A rossz pedig az, hogy hiába kerül Amerikában ugyanannyiba az iPhone 12, Pro és Pro Max, mint a tavalyi modellek, a magyar áraknál alapos emelések történtek köszönhetően a forint gyenge árfolyamának.

iphone12pro

Bővebben itt.

Egyre többet költenek a felhasználók az App Store-ban

Az App Annie-nak köszönhetően elkészült a legújabb felmérés arra vonatkozóan, hogy milyenek voltak a felhasználói szokások az App Store és a Google Play kapcsán a 2020-as év harmadik negyedévében. Pont a napokban volt egy ezzel kapcsolatos másik kutatás, azonban a mostani egy újabb szegmensre világít rá a témában.

app-store-gold-icon

Bővebben itt.

Az előzetes végzés alapján továbbra sem lesz elérhető a Fortnite az App Store-ban

Az Epic Games két hónappal ezelőtt támadta meg aljas módon az Apple és a Google párosát, ami után a kaliforniaiak alaposan visszavágtak a fejlesztőnek. Azóta voltak már tárgyalások, s a bírónő is elismerte, hogy cseppet sem becsületes az, amit az Epic csinált.

Fortnite-Battle-Royale-jetpack

Bővebben itt.

Vajon meddig emelkednek még a magyarországi iPhone árak?

Jelenleg a csapból is az folyik, hogy az Apple kedd este mutatta be az iPhone 12 szériát, amelyek magyar árszabásai eléggé drágára sikerültek. Az elmúlt pár órában egy érdekes kérdés merült fel bennem, még pedig az, hogy meddig tart még a drágulás Magyarországon?

iphone12procover

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a hír, hogy november folyamán érkezhetnek az első ARM alapú Mac-ek, majd láthattuk a kedd esti médiaesemény 12 perces összefoglalóját, illetve az iPhone 12 széria és a HomePod Mini bemutatkozó videóit. Ha pedig már szó esett az iPhone 12-ről, akkor megtudhattuk, hogy növelte a memória mennyisigét az Apple, valamint megtudhattuk, hogy csökkentették a 20W-os töltőadapter és az EarPods árát.

Ezek voltak a 2020-as év negyvenkettedik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!