Novemberben mutatja be az első ARM alapú Mac-et az Apple

HusztiD 2020.10.12. 12:55 Apple, Mac 0 db 146

applesilicon

Az Apple idén júniusban, a WWDC ’20 konferencia berkein belül jelentette be a nagy hírt, mely szerint az elkövetkezendő két évben folyamatosan lecserélik gépeikben az Intel processzorait, s helyette a saját gyártású ARM chipjeiket fogják alkalmazni, melyeket az iPhone és iPad készülékekben is megtalálhatunk.

A Bloomberg jól ismert szakija, Mark Gurman mostanában alaposan benne van a témába, s számos új információkat osztott meg még be nem jelentett termékekről. A szakember mostani információi alapján az Apple november folyamán jelenti be az első ARM chipre építkező notebook-ot, ami a 13 colos MacBook Air, vagy Pro lehet, de az újragondolt, 12 colos MacBook-ot sem tartja kizártnak.

Arról egyelőre nem tudni, hogy miképp jelentik majd be az új masinát. Valószítnű már nem fog egy új médiaeseményt szentelni erre az Apple, így feltehetően csak egy sajtóközleményt adnak ki. Mi pedig addig is kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz az első ARM-es Mac, hiszen az ígéretek alapján nem csak gyorsabb, de energiatakarékosabb lesz egyben, ami által jelentős üzemidőnövekedésre számíthatnak a MacBook tulajok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!