Egyharmadnyi installációval kétszer több bevételt termelt az App Store a Google Play-jel szemben

HusztiD 2020.10.06. 15:55 App Store, Apple, Kiemelt hírek 0 db 92

App-Store

A Sensor Tower jóvoltából készült egy új felmérés a két óriás digitális áruház, az App Store és a Google Play között, a júliustól szeptemberig terjedő időszakra vonatkozóan. Ahogyan megszokhattuk, az almásoknál ismételten dübörgött a szekér annak ellenére, hogy kevesebb installációt könyvelhettek el.

A harmadik negyedéves adatok alapján elmondhatjuk, hogy ameddig az App Store harmadannyi letöltést produkált, mint riválisa, addig jóval több bevételt tett zsebre. Ugyebár nem meglepő az alábbi hír, ugyanis a korábbi statisztikák is kimutatták, hogy sokkal jövedelmezőbb az App Store, mint a Google Play. Ha a számokat nézzük, akkor a legutóbbi negyedévben összesen 8,2 milliárd letöltés született az App Store-on belül, ami 2,5 százalékos plusz az előző év ugyanezen időszakához képest, azonban a Google Play esetében 31 százalékos növekedésről beszélhetünk a 28,3 milliárdos számokkal.

q3-2020-app-downloads-worldwide

Az alábbi táblázatról egyébként remekül leolvashatóak a mostani, s az előző év ugyanezen időszakának alakulásai. Tavaly ilyenkor az App Store 14,5 milliárd dolláros forgalmat produkált, míg most, egy évvel később 31 százalékos emelkedésről beszélhetünk, vagyis szám szerint  19 milliárd dollárról. Ezzel szemben a Google Play a tavalyi év első félévében 7,7 milliárdot bonyolított le, míg idén 33,8 százalékkal növekedtek, így 10,3 milliárd dollárról beszélhetünk.

q3-2020-app-revenue-worldwide

Amennyiben az összesítést nézzük, akkor az idei év harmadik negyedévében a két óriás 29,3 milliárd dollárt hozott össze, ami közel 7 milliárddal több, mint egy éve ilyenkor. Ez egyébként kis híján 32 százalékos javulásnak tudható be, s várhatóan hasonló lesz a tendencia a következő időszakokban is.

Mondjuk mi nagyon kíváncsiak leszünk, hogy milyen lesz a későbbiekben a felállás, hiszen ha azt nézzük, mindkét óriás próbál az előfizetéses alapú modellekre átállni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!