Továbbra sem kedvez az Epic-nek a bíróság; problémák adódtak a watchOS 7-tel – mi történt a héten?

HusztiD 2020.10.03. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 133

Ismételten eltelt egy hét, mi pedig szokásunkhoz híven összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit és egyben történéseit.

Apple_announces-watch-se_09152020

Jövőre érkezhetnek az első mini LED kijelzővel szerelt iPad és MacBook modellek

Mondhatni, hogy immáron évek óta olvashatunk a mini LED technológiáról, hiszen ez fogja felváltani a jelenleg használatos OLED kijelzőket. A jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo ezzel kapcsolatos információkat osztott meg, s ha minden jól megy, akkor a következő év folyamán már megjelennek az első olyan termékek, melyekbe ezen kijelzőket építi be az Apple.

13-inch-macbook-pro

Bővebben itt.

A bírónő szerint sem becsületes, amit az Epic művel a Fortnite balhé kapcsán

Az Epic Games még augusztus közepén ment szembe aljas módon az Apple-lel, ami után az almások is visszavágtak a kiadónak. Még augusztusban megvolt az első körös meghallgatás Yvonne Gonzalez Rogers bírónő részéről, aki első körben az Apple-nek adott igazat.

fortnite-apple-logo-2

Bővebben itt.

Legalább még újabb öt évig Tim Cook marad az Apple CEO-ja

Ha kicsit visszaemlékszünk, akkor tudhatjuk, hogy pont a napokban számoltunk be arról, hogy az Apple vezetőségében hamarosan generációváltás következhet be. Egyrészt ez elkerülhetetlen lesz az idő előrehaladtával, viszont úgy tűnik, hogy a vezérigazgatói poszton lehetnek érdekességek, hiszen Tim most újabb öt évig marad, így egyre valószínűtlenebb, hogy nem Jeff Williams fogja őt leváltani, hiszen addigra már ő is alaposan benne lesz a korban.

Tim-Cook-received-his-annual-stock-payout

Bővebben itt.

A Facebook szeretné, ha iOS-en alapértelmezett lenne a Messenger

Az iOS 14-ben egy nagyon fontos változást eszközöltek az almások, ami által nyitottabb lett egy fokkal a rendszerük, hisz mostantól lecserélhetjük alapértelmezetten a Safarit egy másik böngészőre, de akár a Mail klienst is, ha kedvünk úgy tartja.

facebook-messenger-logo-1024x538

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején számoltunk be, hogy a Disney egyik korábbi vezetőjével erősíti csapatátát az Apple, ami után megtudhattuk, hogy megszüntették az iOS 13.7 hitelesítését. Az Apple Watch 3 tulajai számára zavaró kellemetlenségeket hozott a watchOS 7, ami után kiderült, hogy milyen háttértárakkal érkezik az iPhone 12 széria, majd nem sokkal később arról olvashattunk, hogy a Foxconn immáron a nap 24 órájában gyártja az almások új telefonjait.

Ezek voltak a 2020-as év negyvenedik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!