A Spotify máris antitröszt üggyel vádolja az Apple-t az Apple One szolgáltatása miatt

HusztiD 2020.09.16. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 1 794

lcimg-0ea6d47a-b53f-442e-9670-18692e9a3490

Mint tudjuk, az Apple tegnap este mutatta be a legújabb iPad modelleket a hatodik generációs Apple Watch-csal karöltve, ami mellett az Apple One-ról is szó esett. Mint tudjuk, ez az almások úgynevezett mindent-egyben szolgáltatása, melyben az Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade és iCloud szolgáltatásuk is benne van, illetve opcionálisan még az Apple News+-t és a Fitness+-t is választhatjuk.

Nem volt rest a Spotify, hiszen a bemutatót követő órákban egyből kiderült, hogy antitröszt magatartást folytatnak – legalábbis a szolgáltató szerint. Nem tartják fairnek, hogy az Apple az alkalmazáson belüli vásárlások alkalmával 30 százalékot vonnak le, közben pedig ők olyan árakat tudnak diktálni, amivel előnyösebb helyzetbe kerülnek. Voltaképp ezért ment szembe nem olyan régen az Epic is az Apple-lel.

A szolgáltató szerint az Apple a saját egyeduralmát használja arra, hogy hátrányos helyzetbe hozza a kihívóit, miközben a saját szolgáltatásainak kedveznek. Ezt pedig jelenteni fogják az illetékes szerveknek és kérik majd, hogy szabályozzák ezt a fajta magatartást, hiszen a fejlesztőknek ártanak vele – dióhéjban.

Ti mit gondoltok a témáról? Vajon tényleg annyira nagy bűn az, ha részesedést kérnek a fejlesztőktől azért, hogy a saját platformjaikon árulják az alkalmazásaikat? Illetve az, hogy be mernek vezetni egy egységes streaming csomagot, amivel csak a felhasználók járnak jól?

Figyelem! Gamer széket keresel verhetetlen áron? Jó helyen jársz!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!