Újabb rekord: 180 milliárd dollárt bukott egy nap leforgása alatt az Apple

HusztiD 2020.09.07. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 765

Apple2TrillionDollars-3D

Tudjuk jól, hogy az Apple hetekkel ezelőtt lépte át elsőként a kétbilliós álomhatárt, amivel újabb csúcsot döntöttek a kaliforniaiak. A részvénypiac pedig mondhatni, hogy sokszor kiszámíthatatlan: az almások az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedtek, azonban előző hét csütörtökön csökkenést könyvelhettek el maguknak. Nem is kicsit.

A részvénypiacon az eddigi legnagyobb értékű visszaesést a Volkswagen érte el 2008. októberében, amikor egyetlen nap alatt 153 milliárd dollárt vesztettek értékükből a tőzsdének köszönhetően. Ezt a rekordot eddig egyetlen vállalat sem döntötte meg előző hét csütörtökig, amikor is az Apple 180 milliárd dollárt vesztett.

Fontos megemlíteni, hogy az almások értéke még így is kétbillió fölött jár, illetve még most is kétszer olyan magas az AAPL, mint amilyen hónapokkal ezelőtt, márciusban volt. Illetve ne feledjük, hogy minél nagyobb egy cég értéke, annál nagyobb értékben veszt értékéből. A kaliforniaiaknak ezúttal csak 8 százalékot csökkent a részvényük, azonban ez pont annak a 180 milliárdnak felel meg, amivel új negatív rekordot állítottak fel.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!