Képes lesz a 120Hz-re az iPhone 12 kijelzője, azonban mégis 60Hz-es képfrissítést kapunk

HusztiD 2020.08.26. 12:55 iPhone, Pletykák 0 db 5 360

untitled25-1492x840-1

Jó pár hónappal ezelőtt merült fel, hogy az iPhone 12 Pro modelljei az iPad Próból ismert úgynevezett ProMotion kijelzőt kapják meg, amivel a telefonok képesek lesznek a 120Hz-es képfrissítésre. A tech világban ismert Jon Prosser és vele együtt Ross Young elemző számolt be arról, hogy az új telefonok esetében ne számítsunk eme technológiára.

Lényeg, hogy a Pro modellek paneljei ugyan alkalmasak lehetnek a 120Hz kezelésére, azonban a képernyőmeghajtó integrált áramköre nem tudja majd ezt kezelni, csupán a 60Hz-t. Voltaképp az Apple nem tudja a megfelelő áramköröket időre beszerezni, s emiatt valószínűleg nem is tolják tovább a telefonok piacra dobását, így voltaképp olyan csúcsmodelleket kapunk, melyek képesek lehetnének a 120Hz kezelésére, azonban 60Hz-re lesznek leszabályozva. Nyilván ha tovább tolnának a megjelenésen, akkor megfelelő kiegészítőt kapnának, azonban nem tudni, hogy ez hány héttel csúsztatná a telefonok debütálását, de ezt az Apple már nem fogja megvárni.

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy októberre csúszik az iPhone 12 széria megjelenése, s arról is voltak pletykák, hogy az Apple gyártási nehézségekkel küzd a koronavírus járványnak köszönhetően. Hogy végül igaza lesz-e Young és Prosser párosának, azt heteken belül tudhatjuk csak meg hivatalosan.

Mi azért reméljük, hogy az almásoknak sikerül összehozniuk a ProMotion kijelzőt, hiszen már évek óta várjuk, hogy az iPhone-okban is tiszteletét tegye a technológia, ne csak iPad Pro exkluzív legyen.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!