Októberben lesz az iPhone 12 médiaesemény; felpörgette tablet-eladásait az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2020.08.15. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 208

Hamar eltelt ez a hét is, így ismételten összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit és történéseit.

Redesigned-iMac

Még mindig jól tartja magát a Fortune 500-as listáján az Apple

Mint minden évben, úgy a Fortune idén is előállt saját rangsorolásával, ahol a legjövedelmezőbb vállalatokat keresték. A listában szereplő vállalatok az Egyesült Amerikai Államok és Kína GDP-ét teszik ki majdnem az általuk termelt 33 billió dolláros forgalommal. Az 500-as listában szereplő vállalatok összesen 69,9 millió embert foglalkoztatnak összesen 32 országban.

green-aapl-logo

Bővebben itt.

Felpörgött a tabletpiac karantén idején

Az Apple nem olyan rég ejtette meg legutóbbi negyedéves beszámolóját, melyből megtudhattuk, hogy a járvány idején is újabb rekordokat sikerült megdönteniük. Ezúttal viszont a Canalys elemzőcsapata állt elő új kimutatással, melyben a tabletpiac alakulását vizsgálták az áprilistól júniusig tartó időszakban.

iPad-Pro-2020

Bővebben itt.

Az Apple korlátozásai miatt nem lesz elérhető a Microsoft xCloud és a Google Stadia szolgáltatása az iOS eszközökön

Játékosok körében ismert a Microsoft Project xCloud, avagy a Google alternatívája, a Stadia. Voltaképp mindkét gyártó egy olyan szolgáltatást kínál, amivel játékokat streamelhetünk a különféle eszközeinkre a számítógépünktől kezdve a telefonunkra és tabletünkre.

microsoftxcloud

Bővebben itt.

Szeptemberben érkeznek az új iPad-ek és az Apple Watch 6, októberben lesz az iPhone 12 event

Idén alaposan felborult minden a koronavírusnak köszönhetően, s már hónapokkal ezelőtt sejthettük, hogy az Apple csúszni fog az iPhone 12 széria piacra dobásával. Mi sem bizonyítja azt jobban, mint az, hogy nem olyan régen ezt hivatalosan meg is erősítették, azonban most a tech világban ismeretes Jon Prosser osztott meg új információkat.

untitled27-1536x865-1

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a hír, mely alapján idén októberben még újabb iPad-ekre számíthatunk, majd felmerült hogy a gyártás folyamán előjött minőség problémák miatt csúszik az iPhone 12 széria. Szó volt arról, hogy Trump bannolná a WeChat appot az iOS készülékekről, így hatalmas visszaeséssel számolhat a kínai eladásokkal az Apple. Végül remek koncepcióképeket láthattunk, hogy milyen lehet az új iMac széria, majd egy olyan hír is érkezett, hogy csak a következő év elején érkezik a 4G-s iPhone 12.

Ezek voltak a 2020-as év harmincharmadik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!