Felpörgött a tabletpiac karantén idején

HusztiD 2020.08.10. 09:55 iPad, Kiemelt hírek 0 db 91

iPad-Pro-2020

Az Apple nem olyan rég ejtette meg legutóbbi negyedéves beszámolóját, melyből megtudhattuk, hogy a járvány idején is újabb rekordokat sikerült megdönteniük. Ezúttal viszont a Canalys elemzőcsapata állt elő új kimutatással, melyben a tabletpiac alakulását vizsgálták az áprilistól júniusig tartó időszakban.

Ahogyan az utóbbi negyedévek folyamán, úgy most is az Apple vezette az eladásokat. Míg az előző év ugyanezen időszakában 11,89 millió iPad-et szállítottak le világszerte, addig idén 14,25-öt, ami 19,8 százalékos plusznak felel meg. Tavaly ilyenkor a piac eladásainak 40 százalékos részesedését tudhatták az akkori számokkal a magukénak, míg most 2 százalékot csökkent az arány.

A második helyen lévő Samsung 39,2 százalékkal tudta eladásait növelni, így 7,02 milliót szállítottak le, amivel a piac 18,7 százalékát tudhatták a magukénak. A Huawei szintén növekedett, azonban ennek mértéke 44,5 százalék volt, míg szám szerint 4,77 millió táblagépet passzoltak el. Ha az arányokat nézzük, akkor a legnagyobb növekedést a Lenovo érte el 52,9 százalékos többleteladással.

ipad-q2-shipped-units

Most az egyszer elmondható, hogy nem csak a piac növekedett összességében, hanem minden gyártó megnövekedett eladásokat tapasztalhatott. Nem csoda, hiszen sokan otthon maradtak és otthonról dolgoztak, így ennek tudható be a növekedés. Ameddig tavaly ilyenkor 29,76 millió táblagép talált gazdára, addig idén 26,1 százalékkal több, összesen 37,54 millió darab.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!