Egyelőre nagyon sikeres az új iPhone SE

HusztiD 2020.07.21. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 278

iPhoneSE2020cosmopolitan

Az Apple bő három hónapja dobta piacra a második generációs iPhone SE-t, ami úgy tűnik, hogy jó fogadtatást kapott. Legalábbis ezt tudhatjuk meg a Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) legújabb felméréséből, ahol azt vizsgálták, hogy hogyan alakultak az eladások a 2020-as év második negyedévében.

Mindenekelőtt tudjuk, hogy az Apple a koronavírus járvány közepén dobta piacra a telefont, ami elsőre kedvezőtlenül hangzik. A másik nem igazán előnyös tulajdonság, hogy pont a második negyedév közepén jelent meg az iPhone SE, így a statisztikában mondhatjuk, hogy az új készülék részéről csak másfél hónap adatai szerepelnek.

Ennek ellenére a CIRP által végzett kimutatásból megtudhattuk, hogy igazán kedvező volt az iPhone SE szereplése, hiszen az Apple összes eladott telefonjának a 19 százalékát tette ki az elmúlt negyedév folyamán. A szakértők szerint leginkább azon felhasználók körében volt népszerű az új mobil, akik egy iPhone 8-cal, vagy annál korábbi készülékkel rendelkeztek. Az adatokból kiderült, hogy a 2020-as iPhone SE vásárlóinak 73 százaléka váltott négy éves, vagy annál öregebb készülékről.

Természetese az iPhone 11 szériáról sem szabad megfeledkezni, hiszen az összes eladás több, mint 65 százalékát tették ki a tavaly ősszel megjelent telefonok. Kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan alakul majd a következő negyedévben a statisztika, illetve hogy az Apple piacra tudja-e dobni még szeptember folyamán az iPhone 12 szériát, hiszen akkor azok számai már a jelenlegi periódusban benne lesznek.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!