Megakadályozza az Apple, hogy iOS-en terjedjen a Facebook Gaming

HusztiD 2020.07.01. 12:55 Apple, Egyéb 0 db 293

app-store-gold-icon

Tudjuk jól, hogy amikor egy fejlesztő, vagy fejlesztőcsapat iOS-re készít alkalmazást, akkor ott szigorú szabályoknak kell megfelelnie. Az almások minden egyes applikációt ellenőriznek azelőtt, mielőtt megjelenne az App Store-ban, hogy megfelel-e az irányelveknek, s nem sértik azokat.

A Facebook pedig igyekszik a játékosok világában is hódítani, így korábban már elindították a Facebook Gaming programjukat. Ez a szolgáltatás egy olyan gaming platform, ami lényegében a közösségi hálóra támaszkodik, s általa például könnyedén streamelhetnek a felhasználók. Mi több, az alkalmazáson belül saját játékokat kínál fel az app.

A közösségi háló már február folyamán megpróbálta elfogadtatni az alkalmazást az Apple-nél, azóta pedig újabb négy alkalommal, de nem jártak sikerrel. Mi több, most tovább fejlesztették és újra próbálkoztak, de ezúttal is sikertelenül jártak, hiszen az Apple ellenőrzésein nem feleltek meg a kritériumoknak.

Mint az köztudott, az Apple nem engedélyezi az úgynevezett third-party appok számára, hogy azok a saját platformjukon újabb játékokat ajánljanak. Kizárólag csak az App Store-ból telepíthetőek programok, máshonnan nem. Ezzel természetesen a Facebook csapata is tisztában van, azonban a New York Times szerint a közösségi hálósok tovább csiszolják majd a szolgáltatást, hogy megfeleljenek az Apple-nek.

Ti amúgy szoktatok Facebook-os játékokkal játszani?

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!