Gondolkodtál már a hardveres karbantartásról a nyári kánikula előtt? És a tönkrement MagSafe kábel cseréjéről?

HusztiD 2020.06.26. 09:55 iDoki, Kiemelt hírek 1 db 412

IMG_6778

Minden laptop és asztali gép életében elérkezik az idő, amikor elkezdenek megjelenni az öregedésre utaló első jelek. Kicsit lelassulnak, jobban melegednek, illetve már nem képesek ugyanazon teljesítmény leadására, mint mikor megvásároltuk őket. Ahogyan a szakemberek mondani szokták, minden laptop és számítógép kifogásolhatatlan működésének kulcsa a megfelelő hűtés és hőelvezetés. Az iDoki csapata a Mac és egyéb gépekkel rendelkező felhasználóknak szeretnének kedveskedni egy hardveres karbantartási akció berkein belül, amely talán ilyenkor, nyáron a legalkalmasabb.

A processzor és a GPU hűtőrendszerek között a gyártók egy hőátvezető anyagot, úgynevezett hőpasztát alkalmaznak. Voltaképp ez az egész lelke a ventilátorral együtt, ugyanis a hűtőbordákon keletkező hőt fújja ki a gépünkből. Sajnos az idő múlásával, nagyjából egy-két év alatt a hőpaszta elöregedik, megkeményedik, így nem képes tovább a processzorok által termelt hőmérsékletet a megfelelő hatásfokkal elvezetni.

macpor2

Ezek mellett beszélhetünk a másik nagy ellenségről is, a porról. A hónapok, évek alatt lerakódott pormennyiség is hatással van a gépünk hűtésére, hőelvezetésére, ugyanis képes belátható időn belül nagy mennyiség lerakodni a ventilátorokon. Nem csak azt fogjuk érezni, hogy jobban melegszik a gépünk, de esetenként azt is, mintha egy kicsivel zajosabb lenne.

Voltaképp ezért érdemes bármilyen laptopot, Mac-et vagy PC-t megadott időközönként szervizbe vinni és karbantartani, ugyanis ez a kulcsa a megfelelő működésének. Az iDoki erre hirdetett most akciót, így 7 900 Ft-ért vehetik igénybe az hardveres karbantartás akciót ügyfeleik.

MagSafe 1-2 kábelcsere

Nagyon gyakorta kerülnek az iDoki szervizesei elé a MacBook-ok MagSafe töltői, mindenféle kábeles, csatlakozós meghibásodásokkal. A leggyakrabban a nem megfelelően feltekert kábel adja meg magát, általában a tövénél, amire a legegyszerűbb megoldás, ha feltekerésnél ráhagyunk egy kicsit. Szintén sokszor megesik, hogy az elöl hagyott töltő kábelét megrágja a kutya, macska – jó esetben annak kihúzott állapotában. Sőt, bizonyos szériákban a kábel szigetelése majdhogynem magától bomlott le egy bizonyos időnyi használat után.

Szerencsére van megoldás, ha az alábbi hibát tapasztaltad a töltőkábellel! Ha nem megoldható MagSafe-es panaszunk van, az iDokinál az összes kábellel kapcsolatos nyűgünket megoldhatjuk egy teljes kábelcserével, nagy macerától óvva meg magunkat. Az iDoki szervizében a MagSafe 1-2 esetében 11 490 Ft ellenében készséggel és szakszerűen cserélik ki a kábelrészt.

Miért pont az iDoki?

Mert az ország bármelyik pontjáról vállalják a hozzájuk futárszolgálattal eljuttatott Apple termékek gyors és szakszerű szervizelését kedvező áron.

Látogass el üzleteikbe Budán a Budagyöngye bevásárlóközpontban, ahol nem csak kellemes környezetben, de udvarias kiszolgálással, a tőlük megszokott szakértelemmel állnak rendelkezésedre.

Bízd szakértőkre szeretett Apple terméked sorsát!

Az iDoki várja minden kedves ügyfelét, így ha a termékekkel, esetleg szervizeléssel kapcsolatosan felmerülő kérdésed akad, akkor nyugodtan fordulj hozzájuk Facebook-on, vagy ha egyszerűbb, akkor a honlapon megadott elérhetőségek bármelyikén felveheted velük a kapcsolatot: https://idoki.eu.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. kukcsi - 2020.08.24. 12:48

    Ezt nem kellene màr levenni vegre,lassan az ösz jön