Csökkenő Apple Watch eladások ellenére is az Apple a legnagyobb gyártó a piacon

HusztiD 2020.06.18. 09:55 AirPods, Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 172

applewatch

Nem olyan régen olvashattunk egy felmérésről az IDC csapatának köszönhetően, melyből akkor megtudtuk, hogy mekkorát növekedett az Apple a viselhetők piacán az első negyedév folyamán. Ezúttal viszont a Canalys csapata állt elő egy új kimutatással, melyben csak az okosóra eladások számítanak, a többi viselhető pedig nem.

Az Apple az idei év első negyedévében összesen 5,2 millió okosórát adott el, ami 13 százalékos csökkenésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. Míg egy évvel ezelőtt a piac 46,7 százalékát uralták, addig most, legutóbb csak a 36,3 százalékát sikerült megfogniuk, de még így is a kaliforniaiak voltak a top gyártók.

Második helyre tornászta fel magát a Huawei, amely 113 százalékos pluszt ért el ugyanezen idő alatt. Míg tavaly egymillió órát passzoltak el, addig idén 1,1 millióval múlták felül a korábbi számaikat. A harmadik helyen lévő Samsung 1,2 millióról 1,8-ra növelte eladásait, míg a Garmin 300 ezerrel emelte saját számait.

canalys-watch-1q20

Ha a piaci egészet nézzük, akkor a gyártók összessége 12,7 millió eladott okosóráról 14,3-ra növelte eladásait, ami 12 százalékos plusznak tudható be. A Canalys elemzőcsapata egyébként elmondta, hogy valószínűleg az AirPods kannibalizálta fel az Apple Watch eladásokat a koronavírus járvány idején, hiszen sokan otthonról dolgoztak, át kellett állniuk, így a munkájukhoz elengedhetetlen volt egy füles beszerzése.

Információ! Az enyhítéseknek köszönhetően hosszabbított nyitva tartással vár az iDoki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!