Képes lesz a pánikrohamok kiszűrésére a watchOS 7 és az Apple Watch 6 párosa

HusztiD 2020.05.22. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 692

bb-apple-watch-june-2019-3

Az Apple minden év júniusában mutatja be a legújabb szoftvereket, melyek között sorra ott van a watchOS aktuális főverziója, valamint szeptemberben az új okosórát. Ezúttal a tech világban ismert Jon Prosser osztott meg információkat arról, hogy milyen lehetséges újdonságot kaphat a következő készülék és vele együtt a főrendszer.

Prosser szerint a hatodik generációs Apple Watch immáron képes lesz a véroxigénszint mérésére, amire idestova több éve várunk. Azzal, hogy ezt az almások elérhetővé teszik, az új rendszerrel karöltve az óra meg tudja majd állapítani, hogy éppen hiperventillációnk van-e, vagy sem.

Ez lényegében annyit jelent, hogy az Apple Watch 6 képes lesz a mentális egészség monitorozására. Például vezetés közben az óra előre észlelheti a pánikrohamok előjeleit. Ekkor a készülék értesítést küldhet nekünk, hogy álljunk félre és vegyünk pár légző gyakorlatot, amivel mérsékelhetjük ezen rohamoknak a kialakulását.

Érdekesen hangzik, amit Prosser megosztott, de ne feledjük, hogy ezek egyelőre csak egy hozzáértő meglátásai. Hogy valóban ilyen újdonságot kap-e az új Apple Watch, vagy sem, azt leghamarabb csak az őszi eventen fogjuk megtudni.

Ti örülnétek neki, ha egy ilyen plusz új egészségi funkciót kapna?

Információ! Az enyhítéseknek köszönhetően hosszabbított nyitva tartással vár az iDoki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!