Binaurális hangfelvételi funkciót kaphatnak a jövőbeli iPhone modellek

HusztiD 2020.05.15. 09:55 Egyéb 0 db 280

Binaural-recordings-from-an-iPhone

Megszokhattuk már, hogy az Apple folyamatosan védet le különféle szabadalmakat, melyek első blikkre nagyon jól hangzanak. A mostani leírások alapján egy olyan megoldáson dolgozhatnak, ami által a jövőbeli iPhone-ok képesek lennének az úgynevezett binaurális hangfelvételre.

Magát a szabadalmat az AR fejhallgatók között szűrték ki. A megoldás nem számít új keletűnek, hiszen egy ideje már léteznek erre képes eszközök, amivel képesek úgy hangot felvenni, ahogyan azt az illető hallja. Erre egy a képen látható bábu-fejet használnak, amiben mikrofonok vannak elhelyezve. Az így felvett hangok pedig a valóságszerűséget képesek visszaadni a felhasználóknak, hiszen azokat visszahallgatva sokkalta realisztikusabb. Beazonosítható például hogy honnan jön a beszéd, merről csicseregnek a madarak, vagy hogy valahol a távolban elhajtott egy kocsi.

Talán a jövőben az AR kapcsán használhatja majd ezen megoldását az Apple, bár ami érdekes, hogy itt arról írnak, hogy egy iPhone által is képesek lehetnénk a binaurális hangfelvételre. Hogy végül lesz-e ebből a szabadalomból valami, vagy hogy mit várhatunk az almásoktól, azt nem tudjuk egyelőre.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!