Leghamarabb csak a 2021-es iPhone modellek kaphatnak ProMotion kijelzőt

HusztiD 2020.05.14. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 817

iPhone-11-Pro-Max-display

Legelsőnek tavaly nyár folyamán merült fel, hogy az idei évi iPhone modellek ProMotion kijelzőt kapnak. Voltaképp ez azt a technológiát rejti magában, amit már évekkel ezelőtt bemutatott az iPad Prónál az Apple, ami által képesek elérni a 120 Hz-es képfrissítést.

Pont az elmúlt napok folyamán voltak olyan pletykák, melyek szerint az iPhone 12 Pro modellek újdonságai között a ProMotion technológia megjelenése várható. Nos, ezúttal az a hír járja, hogy az idei évben csak egy telefon fog LTPO kijelzőt kapni, s ez nem más lesz, mint a Galaxy Note 20+. Elviekben az Apple részéről csak a következő évi modellekben fog debütálni az eljárás, ami elengedhetetlen kelléke lesz a ProMotion bevezetésének.

Mi is az az LTPO? Lényegében egy olyan alacsony fogyasztású technológia, amely képes kihasználni a dinamikus képfrissítést, akárcsak az ötödik generációs Apple Watch esetében. Például 1 Hz-re veszi le a képfrissítést időkijelzésnél. Ha Safariban böngésznénk, akkor 60-ra emelné, ha pedig játszanánk, akkor 120 Hz-re húzná fel. Lényegében ezzel az eljárással fogyasztana kevesebbet a készülékünk – nyilván most is be lehetne pakolni a ProMotion-t, de jóval többet fogyasztana a telefon, így vélhetően az Apple ezt nem akarja megkockáztatni.

 

Ne feledjük, hogy ezek is csak egy újabb pletykák, így hogy mi lesz a valóságban, az még erősen kérdéses. Mi örülnénk neki, ha az almások idén minden finomságot belepakolnának a telefonjaikba, de várjuk azért még ki a szeptembert vele.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!