Egy lépéssel közelebb került az Apple a digitális autókulcs megvalósításához

HusztiD 2020.05.11. 11:56 iOS, iPhone 0 db 384

bmw-digital-key

Az Apple elsőnek a februárban megjelent iOS 13.4 első bétájában mutatta be a CarKey funkciót, amikor is már sejteni lehetett, hogy milyen hasznos újdonságokat kapunk a jövőben. Az almások tagjai a Car Connectivity Consortium-nak, amely az elmúlt napok folyamán mutatta be legújabb rendszerét, melyek kapcsán a partnerek (okostelefon és autógyártók egyaránt) könnyedén kinyithatják és beindíthatják autóikat a telefonjaik segítségével.

A CarKey keretrendszert ugyan nem olyan rég mutatták be az almások, de a híresztelések szerint az iOS 14-ben fog nagyobb hangsúlyt kapni. Ergo lehetséges, hogy az ősszel érkező rendszer már több autót is támogat, mint a BMW, Honda, Hyundai, Volkswagen és társai, így az új gépjármű tulajdonosainak könnyebb lesz elindulniuk otthonról, hiszen nem kell azért aggódniuk, hogy vajon otthon hagyták-e a kulcsot.

Egyébként esélyes, hogy a jövő hónapban megrendezésre kerülő WWDC ’20 konferencián többet tudunk meg, így legyünk türelemmel kicsit.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!