Jól zárta a karanténidőszakot az Apple; ekkor mutatják be az iOS 14-et; itt az új MacBook Pro – mi történt a héten?

HusztiD 2020.05.09. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 338

Újabb eseménydús hetet tudhatunk magunk mögött, hiszen az Apple megejtette a 2020 Q2-es pénzügyi konferenciáját, elárulta a WWDC ’20 dátumát, valamint kiadta az új 13-as MacBook Prót.

iPhone11guide-b

Megérkezett az új 13 colos MacBook Pro

Az elmúlt hetek folyamán többször olvashattunk már, hogy az Apple frissíteni fogja a 13 colos MacBook Pro családot. A tegnapi nap folyamán megérkezett az új széria, azonban a korábbi híresztelések nem váltak be, mely szerint meglépi azt Tim és csapata, mint a 16 colos laptop esetében: 13 colosról 14-esre emelik a kijelzőméretet.

13-inch-macbook-pro

Bővebben itt.

2020 Q2: járvány idején is remek negyedévet zárt az Apple

A várakozásoknak megfelelően, az Apple nem olyan régen tartotta meg az aktuális, 2020 Q2-es pénzügyi konferenciáját. Ahogyan az előző év folyamán bevezették, sajnos nem osztják meg, hogy hány millió terméket (iPhone, iPad és Mac) passzoltak el az elmúlt három hónapban, azonban azt megtudhattuk néhány extra információ mellett, hogy mekkora volt a bevétel és a profit mértéke, valamint a termékekből származó pénzösszeg.

applemoneyhero

Bővebben itt.

Az Apple bejelentette a WWDC ’20 dátumát

Az Apple az elmúlt hetek folyamán jelentette be elsőnek, hogy idén először nem fizikálisan, hanem online lesz megtartva a WWDC ’20-as konferencia. A tegnapi nap folyamán viszont egy sajtóközlemény berkein belül közölték a hírt, hogy június 22-től veszi kezdetét a fejlesztői konferenciájuk hete.

apple_wwdc-announcement_ready-set-code_05052020

Bővebben itt.

Mennyibe kerül Magyarországon 1GB adatforgalom, és mennyi más országokban?

Cable.co.uk jóvoltából készült egy nagyon érdekes felmérés, melyben arra keresték a válaszokat, hogy melyik országban mennyibe kerül egy gigabájtnyi adatforgalom. A szakértőknek összesen 228 országban, 5 554 szolgáltató csomagjaiból sikerült egy elég átfogó statisztikák kreálniuk.

Fotó: Polina/Pexels

Fotó: Polina/Pexels

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején számoltunk be arról, hogy lehetséges, hogy szeptember helyett csak novemberben érkezik az iPhone 12 széria, valamint arról is szó esett, hogy nagyjából 15 százalékos visszaeséssel számolhatnak a 2020-as évre a gyártók. Végül pedig az Apple vezetője, Tim Cook elmondta, hogy szerinte az Androidosok körében igazán népszerű lesz az új iPhone SE.

iPhoneSE2020cosmopolitan

A hét második felében szó esett, hogy a járvány ellenére tovább növelte előfizetői bázisát a Spotify, majd új szoftverfrissítést adott ki az AirPods Próhoz az Apple. Nem utolsó sorban pedig szó esett a harmadik generációs AirPods-ról egyaránt, ami elviekben a következő év folyamán fog megjelenni.

Ezek voltak a 2020-as év tizenkilencedik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek, ha tehetitek maradjatok otthon!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!