Mennyibe kerül Magyarországon 1GB adatforgalom, és mennyi más országokban?

HusztiD 2020.05.08. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 1 777
Fotó: Polina/Pexels

Fotó: Polina/Pexels

A Cable.co.uk jóvoltából készült egy nagyon érdekes felmérés, melyben arra keresték a válaszokat, hogy melyik országban mennyibe kerül egy gigabájtnyi adatforgalom. A szakértőknek összesen 228 országban, 5 554 szolgáltató csomagjaiból sikerült egy elég átfogó statisztikák kreálniuk.

Mennyibe kerül ma Magyarországon egy gigabájtnyi 4G-s adatforgalom? Ha a legolcsóbb csomagot nézzük, akkor 0,18 dollárba, míg ha a legdrágábbat, akkor 10,89 dollárba kerül. Érdemesebb inkább az átlagot megfigyelni, hiszen ott 5,32 dollárt kapunk, ami átszámítva 1 700 forintra jön ki. Ha a többi országhoz viszonyítunk, akkor nem igazán dicsekedhetünk, hiszen jelenleg a 171. helyen állunk.

Nagyon érdekes, de a legolcsóbb Indiában a 4G, hiszen ott egy gigányi adatforgalom 0,09 dollárra jön ki, ami 29 forintot jelentene nálunk. Amennyiben a szomszédos országokat nézzük, akkor Ukrajnát lehet még érdemes megemlíteni, ami a lista ötödik helyén végzett, hiszen itt 0,46 dollárra jön ki egy giga. Ha az Apple szülőhazáját, az Egyesült Államokat nézzük, akkor elmondható, hogy egészen közel állnak hozzánk, hiszen a 188. helyen vannak a 8 dolláros átlagárral.

Érdemes egyébként ellátogatni a Cable oldalára, hiszen ott megnézhetjük, hogy melyik további országokban mennyibe kerül a 4G mobilnet.

Ti mit szóltok az eredményekhez és a magyar árszabásokhoz?

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!