Járvány idején is sikerült növelni előfizetői bázisát a Spotify-nak

HusztiD 2020.05.06. 12:55 Apple Music 0 db 131

1_c0FaLqy4tcO1uuYLP8AWBw

Márciusban ért véget az idei év első negyedéve, a Spotify pedig nem olyan rég megtartotta az aktuális pénzügyi beszámolóját. A streamszolgáltatónak a 2020-as év első három hónapjának végével immáron 130 millió tényleges előfizetője volt, ami 6 millióval több, mint az azt megelőző negyedévben. Ha a növekedési rátát nézzük, akkor az éves szinten 31 százalékot mutat.

Annak ellenére, hogy jól zárt a Spotify, koránt sem olyan jó a helyzet a koronavírus okán. A szolgáltató a Wall Street Journal számára erősítette meg, hogy a járvány miatt minden hatodik ember mondta vissza az előfizetését. Ezt azzal indokolják, mivel a koronavírus kitörése miatt bizonytalanná vált az emberek munkája, így sokan így próbálták meg csökkenteni kiadásaikat. Ezzel szemben egyébként sokan otthon maradtak, akik viszont előfizettek a szolgáltatásra, így sikerült 6 milliós növekedést elérniük.

Ami az Apple illeti, mostanság nem osztott meg hivatalos számokat, hogy hol tartanak a streamszolgáltatásaikkal, de tavaly nyáron 60 millió előfizetővel büszkélkedhettek. Jelen becslések szerint nagyjából 70 milliós bázissal büszkélkedhetnek a kaliforniaiak.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!