Kiderült, hogy mi a különbség az iPad Pro A12X és az A12Z processzorai között

HusztiD 2020.04.14. 15:55 iPad 0 db 705

iPad-Pro-2020

Az Apple nem olyan régen dobta piacra a 2020-as iPad Pro modelleket, ám mint kiderült, annak ellenére, hogy egy új processzor elnevezést használtak, a két chip egy az egyben megegyezik egymással. Ezúttal viszont a TechInsights hívta fel a figyelmet, hogy voltaképp mi a különbség a két chip között. Ez pedig nem más, mint a GPU.

Az A12X és az A12Z-ben ugyanaz a 8 megos GPU található meg, azonban míg a két évvel ezelőtt bemutatott A12X csupán hét magot használ, addig az újabb processzor mind a nyolcat. A szakemberek szerint az Apple letiltotta a nyolcadik magot a korábbi modellnél, míg az újban engedélyezte azt – voltaképp ezért tapasztalhatjuk, hogy bár processzor teljesítményben megegyezik egymással a két chip, azonban az új tablet egy kicsivel jobb grafikai teljesítményre képes.

Ezen felül ne feledjük, hogy a 2018-as iPad Próba összesen 4GB RAM-ot pakolt az Apple, míg az újabbakban már 6GB-ot találhatunk meg. Ennek ellenére érdekes látni, hogy szinte ugyanazt a chipet használják.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!