Totális egyeduralmat épített ki az Apple; az Apple Music lett 2019-ben a második legnagyobb zenei szolgáltató – mi történt a héten?

HusztiD 2020.04.11. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 834

Ismételten eltelt egy újabb hét, ezúttal viszont a megszokotthoz képest kevesebb érdekesebb hírünk volt, de így is összeszedtük a legjobbakat az elmúlt napokból.

apple-music-demo-site

Így alakultak az erőviszonyok 2019-ben a zenei streamszolgáltatók között

A Counterpoint csapata egy újabb éves felméréssel állt elő, melyben azt vizsgálták, hogy milyen volt 2019-ben a zenei streamszolgáltatók megoszlása. Talán mondani sem kell, de kitalálható volt, hogy a Spotify élvezett egyeduralmat, amit második helyen az Apple Music követett.

Apple-Music-and-Spotify

Bővebben itt.

Kétszer nagyobb ütemben vesztik értéküket az Androidos készülékek, mint az Apple telefonjai

Ha az Android és iPhone közötti harcot feszegetjük, akkor van egy olyan szegmens, ahol a droidos készülékek mindig gyorsabbak lesznek: ez pedig nem más, mint az értékvesztés. A BankMyCell elemzői új kimutatással álltak elő, melyből azt tudhattuk meg, hogy milyen mértékben veszítenek értékükből az okostelefonok.

iphone-11-pro

Bővebben itt.

Totális egyeduralmat tud magának a fiatalok körében az Apple

Megszokhattuk már, hogy az Apple és vele együtt az iPhone folyamatosan hódít. Erre több korábbi felmérés is rámutatott, amikor például a fiatalokat interjúvolták. Ezúttal a Piper Sandler állt elő a legújabb kutatással, melyben az amerikai diákokat kérdezték arról, hogy milyen telefonnal rendelkeznek, illetve milyet szeretnének következőnek.

iphone11proguide-800x600

Bővebben itt.

Így szeretett volna az iPhone felhasználókról adatot lopni a Facebook

Két évvel ezelőtt számoltunk be elsőnek arról, hogy mennyire veszélyes a Facebook Onavo Protect alkalmazása, mely később akkora botrányt vert ki, hogy a Facebook azonnal visszavonta az App Store-ból. A legújabb információk szerint az NSO Group most azzal vádolja a Facebook-ot, hogy a Pegasus programjával szerették volna még inkább lekövetni az iPhone felhasználókat, amit pont az Onavo Protect-be építettek volna be.

facebooksecurity-800x499

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején beszámoltunk, hogy a járvány ellenére sem áll meg az élet az Apple-nél, majd a Foxconn-tól is érkeztek hírek, hogy minden rendben lesz az iPhone 12 tömeggyártásával. Egy új felvásárlásnak köszönhetően az időjárás előrejelzésbe is belekóstol az Apple, ami után egy remek Mac Mini koncepciót láthattunk.

195785285.apple-macbook-air-11-early-2014-md711

A hét második felében megtudhattuk, hogy április 30-án tartja meg a Q2-es pénzügyi konferenciáját az Apple, illetve jött a hír, hogy vintage besorolást kap pár MacBook Air modell. Végül kiderült, hogy jelentős összeggel támogatja az Apple a kisebb zenészeket és kiadókat, valamint arról is beszámoltunk, hogy május elejéig biztosan zárva tartják boltjaikat.

Ezek voltak a 2020-as év tizenötödik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek, ha tehetitek maradjatok otthon!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!