Négy éven belül megduplázza az App Store bevételeit az Apple

HusztiD 2020.04.07. 09:55 App Store, Kiemelt hírek 0 db 71

appledeveloper

Nem olyan régen készült egy felmérés a Sensor Tower jóvoltából azzal kapcsolatosan, hogy mennyit költött egy átlagfelhasználó az előző év folyamán az App Store-ban. Ezúttal az elemzőcsapat arra volt kíváncsi, hogy hogyan alakulnak majd az Apple, valamint a Google bevételei a saját digitális áruházaikból.

Az előrejelzés szerint 2024-re megduplázza az Apple a számait a 2019-es adatokhoz képest. Az előző év folyamán az Apple 55,3 milliárd dollárt forgalmazott, amelyet négy év múlva 115,4 milliárdra emelhetnek. Ez kicsivel több, mint a duplájára növekedhet az almások forgalma, de ugyanezen arányt a Google nem mondhatja el.

A Google Play áruház 2019-ben 29,8 milliárd dollárt forgalmazott, melyet négy év múlva 55,5 milliárdra növelhetnek, ha valósak lesznek a mostani előrejelzések – tehát ez egy kicsivel kevesebb, mint a duplája. Ahogyan eddig is, a mostani becslésekből is úgy tűnik, hogy ha a piaci egészet nézzük, akkor az Apple fog a kétharmaddal, míg a Google a maradék egyharmaddal rendelkezni.

sensor-tower-app-market-forecast-revenue-2019-2024-780x500

Ne feledjük, hogy ezek csak elemzői becslések. Egyelőre mi azt mondanánk, hogy érdemes lesz majd az idei évet megnézni, hiszen a jelenlegi járványhelyzet kihatással van mindenre, azonban a kérdés az, hogy mit fog ebből ezen a téren érezni az Apple és a Google párosa.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!