Kétszer nagyobb ütemben vesztik értéküket az Androidos készülékek, mint az Apple telefonjai

HusztiD 2020.04.07. 15:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 101

iphone-11-pro

Ha az Android és iPhone közötti harcot feszegetjük, akkor van egy olyan szegmens, ahol a droidos készülékek mindig gyorsabbak lesznek: ez pedig nem más, mint az értékvesztés. A BankMyCell elemzői új kimutatással álltak elő, melyből azt tudhattuk meg, hogy milyen mértékben veszítenek értékükből az okostelefonok.

Amennyiben az iPhone-t nézzük, akkor ha a vásárlást követő első évében adnánk el, a telefon 23,45 százalékot vesztene az árából, míg a második évben már 45,46 százalékról beszélhetünk. Nem igazán dicsekvésre méltó számok ezek, azonban ha a droidos tábort nézzük, akkor ott vészesebb a helyzet: az első évben 48,65 százalékos értékvesztésről beszélhetünk, míg a másodikban már 79,66-ról.

Természetesen bármit veszünk, minden terméknél elmondható, hogy már azonnal vesztett az értékéből, ahogyan kihoztuk a boltból. Mégis kicsit aggasztó lehet ezen tény az Androidos felhasználók számára, hiszen ha azt nézzük, akkor a Samsung most iszonyatosan drágán kínálja az új csúcsmodelljeit, melyek két év múlva már csak ezen összegek egyötödét fogják érni.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!