Szétkapta a 2020-as iPad Prót az iFixit és megvizsgálták az új LiDAR szenzort is

HusztiD 2020.03.31. 15:55 iPad, Kiemelt hírek, Videók 0 db 190

maxresdefault

Arányaihoz képest igencsak megdolgoztatja az Apple az iFixit csapatát, ugyanis a szakik nem olyan régen szedték darabjaira az új MacBook Air-t, melyben csupán apróbb változásokat fedeztek fel. Mivel itt a 2020-as iPad Pro, így a csapatnak sikerült ezt is darabjaira szedni.

Tudjuk jól, hogy az új iPad Pro a hátlapi kamerakivágást kivéve teljesen megegyezik dizájnra az előző, tehát a 2018-as modellel. Mi több, ha a teszteket nézzük, akkor még ott is erős hasonlóságokat találhatunk, ugyanis egy fikarcnyit sem gyorsabb az új A12Z Bionic chip, mint az A12X Bionic, amely a korábbi tabletben kapott helyet. Ebből kiindulva a készülék felnyitását követően sem találkoztak az új kameramodulon kívül érdemi újdonsággal a szakik, hiszen a belső felépítés, elrendezés ezen kívül teljesen megegyezik az előző modellel.

Az Apple a hátlapon két darab kamerát és egy LiDAR szenzort rejtett el. Az újdonságot itt egyértelműen a LiDAR szenzor jelenti, amely hasonlít az előlapi TrueDepth kamerarendszerhez. Lényegében ugyanúgy működik az új szenzor, mint amit az Apple már az iPhone X-nél bemutatott, azonban ez csak egy infravörös kamera által mutatkozik meg a szem számra: a LiDAR ugyanúgy pontokat vetít, mint a Face ID, azonban ennek száma kevesebb, de pont elég arra, hogy a közelben lévő tárgyakat és személyeket felmérje, hogy mi, és mekkora távolságra helyezkedik el. Voltaképp ez adja majd a jövőbeli AR alkalmazások lelkét, ezáltal lesznek sokkal pontosabbak.

Ha a szerelhetőséget nézzük, akkor továbbra sem túl fényes az új iPad Pro, hiszen ugyanúgy három pontot kapott a tízből, mint a korábbi modell. Nem csoda, hiszen ahogyan írtuk és a szakik is elmondták, a kamerarendszeren kívül minden más megegyezik a tablet felépítésében, s továbbra sem könnyű azt szervizelni.

Figyelem! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása, valamint az új korlátozás ellenére továbbra is látogatható az iDoki szaküzlete.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!