Nem igazán lett gyorsabb az új iPad Pro; mégsem teljesen halott az AirPower? – mi történt a héten?

HusztiD 2020.03.28. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 301

Az utóbbi napok sem teltek unalmasan, ugyanis ezúttal is voltak érdekes történések és híreink, melyek legjavát most egy csokorba szedtük.

maxresdefault

A Geekbench alapján semmivel sem gyorsabb az új iPad Pro a 2018-as modellnél

Tudjuk jól, hogy az Apple az előző hét folyamán dobta piacra az új iPad Prót és a MacBook Air-t, azonban most, hogy az első szerencsés felhasználók már megkapták a saját terméküket, elkezdték felrakni, hogy azok hogyan teljesítenek. A MacBook Air egészen jól szerepet, azonban az új iPad Próról ezt már nem mondhatjuk el.

iPad-Pro-2020

Bővebben itt.

Mégsem halott az AirPower? Elviekben újra a töltőpadon dolgozik az Apple

Tavaly április elején számoltunk be arról, hogy az Apple hivatalosan is kaszálta az AirPower-t. A terméket eredetileg a 2017-es őszi médiaeseményen mutatták be az iPhone X-zel karöltve, s mi felhasználók folyamatosan abban reménykedtünk, hogy heteken belül piacra kerül.

airpoweriphone8

Bővebben itt.

63%-kal gyorsabb az új MacBook Air az elődjéhez képest, viszont még mindig nem olyan erős mint a 2018-as iPad Pro

Az Apple az elmúlt napok folyamán adta ki az új MacBook Air-t, mely jóformán csak az Intel új tizedik generációs processzorát kapta meg, illetve az SSD méretén is dupláztak. Most, hogy teltek a napok, a Six Colors csapata a Geekbench 5 által letesztelte, hogy voltaképp milyen erő lakozik az új notebookban.

2020-new-macbook-air

Bővebben itt.

Jelentősen fejlődnek a kamerák a következő két évben megjelenő iPhone modellekben

Úgy tűnik, hogy az Apple az elkövetkezendő évek folyamán a kamerákra fog rágyúrni – legalábbis így hiszi Ming-Chi Kuo, aki nemrégiben osztotta meg, hogy mit várhatunk az elkövetkezendő évek folyamán. Ehhez pedig nem is kell olyan messze mennünk, ugyanis az elmúlt napok folyamán megjelent iPad Pro nem csak dupla hátlapi lencsét, hanem egy LiDAR szenzort is kapott.

iphone-11-pro-ultra-wide

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében számoltunk be arról, hogy több millió szájmaszkot ad az Apple az Egyesült Államok és Európa részére. A pozitív előrejelzések alapján idén akár 90 millió AirPods találhat gazdára, illetve megtudhattuk, hogy San Francisco-ban már egy iPhone és egy okosgyűrű által szűrik a koronavírus előjeleit.

Screen-Shot-2020-03-23-at-10.28.24-AM

A hét második felében az iOS 14-ből tudhattuk meg, hogy ToF kamerát kapnak az idei évi iPhone modellek. Végül egy új drónvideón láthattuk, hogy mennyire kihalt az Apple főhadiszállása, majd ezt követően kiderült, hogy hónapokkal tolhatja az 5G-s iPhone 12 megjelenését az Apple.

Ezek voltak a 2020-as év tizenharmadik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek, ha tehetitek maradjatok otthon!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!