Jelentősen fejlődnek a kamerák a következő két évben megjelenő iPhone modellekben

HusztiD 2020.03.24. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 409

iphone-11-pro-ultra-wide

Úgy tűnik, hogy az Apple az elkövetkezendő évek folyamán a kamerákra fog rágyúrni – legalábbis így hiszi Ming-Chi Kuo, aki nemrégiben osztotta meg, hogy mit várhatunk az elkövetkezendő évek folyamán. Ehhez pedig nem is kell olyan messze mennünk, ugyanis az elmúlt napok folyamán megjelent iPad Pro nem csak dupla hátlapi lencsét, hanem egy LiDAR szenzort is kapott.

Az elemző úgy hiszi első sorban, hogy emel a Pro Max méretén az Apple, így az eddigi 6,5 colról 6,7-re térnek át. A Pro modelleknél bevezetik a kaliforniaiak az úgynevezett sensor-shift technológiát, ami Kuo szerint annyit tesz, hogy könnyedén válthatunk a szenzorok között, mindegyikben lesz optikai képstabilizátor – ugye az iPhone 11 Pro szériában csak a telefotó és a széles lencse rendelkezik ezzel a funkcióval, az ultra széles sajnos nem. Elviekben ez a technológia az idei évben csak a Pro modellekben kap helyet, míg 2021-ben már az LCD-s modell is megkapja. Nem mellesleg nagyobb szenzorokat is kapnak valamivel a telefonok.

Ami nagyobb újdonság lehet, az a 2022-es iPhone modelleknél érkezhet, hiszen az elemző szerint az Apple ekkor vezeti be az úgynevezett periszkóp lencséket. Ez jelen esetben annyit jelent, hogy a telefotó szenzor immáron nem kétszeres optikai zoomra lesz képes, hanem ötszörösre, mint a Huawei P30 Pro okostelefonja. Érdemes megjegyezni, hogy a lencse az iPhone 11 Pro modelleknél jelenleg kétszeres optikai nagyításra képes, míg digitálisan tízszeresre.

Ne feledjük, hogy ezek csak egy elemző jóslatai. Mi egyelőre azt mondjuk, hogy legyünk túl a soron következő heteken, hónapokon, csengjen le a lehető legkevesebb áldozattal és gazdasági kieséssel a koronavírus, utána pedig ráérünk azon filozofálni, hogy vajon milyen tényleges újdonságot kapnak a következő iPhone modellek.

Vigyázat! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!