63%-kal gyorsabb az új MacBook Air az elődjéhez képest, viszont még mindig nem olyan erős mint a 2018-as iPad Pro

HusztiD 2020.03.23. 15:55 iPad, Kiemelt hírek, Mac 0 db 1 659

2020-new-macbook-air

Az Apple az elmúlt napok folyamán adta ki az új MacBook Air-t, mely jóformán csak az Intel új tizedik generációs processzorát kapta meg, illetve az SSD méretén is dupláztak. Most, hogy teltek a napok, a Six Colors csapata a Geekbench 5 által letesztelte, hogy voltaképp milyen erő lakozik az új notebookban.

Amennyiben a korábbi generációs MacBook Air modelleket, valamint a 2017-es MacBook-ot vetjük egymáshoz, akkor elmondhatjuk, hogy látványos sebességnövekedésen esett át az új modell. A 2018-as Air egymagos teljesítményben 790 ponttal zárt, amire az új modell 1 047-válaszolt. Ha a többmagos pontszámokat nézzük, akkor ott 63 százalékos ugrást figyelhetünk meg, hiszen a 2020-as modell 2 658 ponttal remekelt, míg az eggyel korábbi generációs notebook 1 628-on állt meg.

2020-macbook-air-benchmark-performance-1

Egy ideje már tudjuk, hogy az Apple eléggé erősen rágyúrt az iPad Pro szériára, s a csapat összehasonlította a 2018-as tablettel. A két éves iPad Prót voltaképp annyira eltalálták az almások, hogy még az új MacBook Air sem volt képes beelőzni. Ha az egymagos pontszámokat nézzük, akkor az iPad Pro 61 pontot vert az új MacBook Air-re. A többmagos pontoknál pedig nagyobb kiugrás figyelhető meg, hiszen míg az Air 2 658 ponton zárt, addig a professzionális tablet 4 595-tel diadalmaskodott.

2020-macbook-air-benchmark-performance-2

Voltaképp láthatjuk, hogy nagyon eltalálta az új MacBook Air-t az Apple, hiszen az lényegesen gyorsabb lett a korábbi modell(ek)hez képest. Amennyiben viszont az iPad Próhoz hasonlítjuk, akkor ott már jelentős különbséget figyelhetünk meg – viszont itt érdemes szem előtt tartani, hogy az egyiket inkább hétköznapi használatra találták ki, míg a másikat a professzionális felhasználók részére.

Vigyázat! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!