Nyolc Apple termék és szolgáltatást is helyt kapott a Fortune modern idők legjobb dizájn listáján

HusztiD 2020.03.18. 09:55 Apple, iOS, iPhone, iPod, Kiemelt hírek, Mac 0 db 387

green-aapl-logo

A Fortune nem olyan rég publikálta legújabb rangsorolását, melyben a 100, modern idők legjobb dizájn-jait rangsorolták. Fontos tudni, hogy az oldal jelen esetben a dizájn szót nem csak a küllemre érti, hanem maguknak a termékek és egyben szolgáltatások koncepcióira, amivel hatást gyakoroltak a piacra.

A cím árulkodó volt, hiszen az Apple-nek a top 100-as listából egyből nyolc helyet sikerült befognia. Valahol talán sejthető volt, hogy az első helyet is pk uralják az iPhone-nal, melynek az eredeti, legelső koncepcióját még anno Steve Jobs mutatta be 2007 folyamán. Sokan szkeptikusak voltak, mikor az Apple a 499 dolláros áron kínált egy prémiumtelefont, azonban egy olyan forradalmat váltottak ki, amivel immáron sikerült több, mint 2 milliárd okostelefont elpasszolniuk, s ezzel a világ legértékesebb vállalattá válniuk.

Az 1984-es Macintosh sem panaszkodhat, hiszen a lista második helyét sikerült befognia, s a szakértők szerint ezzel is egyfajta forradalmat indított el az Apple a személyi számítógépek szegmenségen. A 2001-ben megjelent iPod szintén felkerült a lista tizedik helyére, majd a 2006-os MacBook Pro a tizennegyedikre, ami után az App Store a huszonkettediken található meg. Az iOS rendszert ismételten érdemes megemlíteni a huszonkilencedik helyen, majd a negyvenhatodikon lévő Apple Watch-ot egyaránt, amit végül az Apple Pay zár a hatvannegyedik helyen a listán.

Érdemes megjegyezni, hogy a Fortune nem egymaga készítette el a listát, hiszen az IIT Institute of Design szakértőit, szabadúszó dizájnereket és influenszereket is bevont az alábbi lista elkészítésébe. Céljuk az volt, hogy rangsorolják az utóbbi évtizedek folyamán piacra dobott olyan termékeket, melyek a maguk módján, de forradalmat váltottak ki egy-egy piacon.

Vigyázat! A koronavírusra való tekintettel megnövelt kapacitással üzemel az iDoki házhoz megy szolgáltatása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!