Március végén mutatkozik be az iPhone 9 / SE 2; pörögnek 2020-ban az AirPods eladások – mi történt a héten?

HusztiD 2020.02.22. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 390

Ismételten eltelt egy újabb hét, így szokás szerint összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit és egyben történéseit.

apple_event_logo_city

Több, mint 100 millió vezeték nélküli fülest adhat el az idei évben az Apple

A Counterpoint Research csapata készített egy új felmérést, melyben a 2019-es, illetve ugyanezen év negyedik negyedévének adatait szerepelnek. Az Apple remekelt az előző év folyamán, ez nem kérdéses, hiszen több elemzőcsapat is rámutatott. A korábbi szakértői becslések úgy tippelték, hogy az idei évben csupán 60 millió AirPods-ot adhat el a kaliforniai vállalat, de a mostani felmérésekből kiindulva nem kizárt, hogy 100 millióval számolhatnak az almások.

MWP22

Bővebben itt.

Jó ütemben növekednek a HomePod eladások, de továbbra is kevésnek számít

A Strategy Analytics csapata új felméréssel állt elő, melyben az okoshangszórók piacát vizsgálták. Az aktuális kimutatásban az elmúlt negyedéves számok, vagyis az októbertől decemberig terjedő időszakot rejtik magukban.

homepod-now-available3

Bővebben itt.

Nem igazán szeretné a Qualcomm 5G modemeit használni telefonjaiban az Apple

Az Apple várhatóan a 2020-as iPhone modelljeiben alkalmazza először az 5G modemet. Mint tudjuk, az almások korábban felvásárolták az Intelnek azon részét, melynek segítségével a közeljövőben ők is beszállhatnak a gyártásba, azonban addig kénytelenek más gyártók egységeit alkalmazni.

iphone11proguide-800x600

Bővebben itt.

Akárcsak a Galaxy Fold, a Galaxy Z Flip sem rajtol problémamentesen

A Samsung az előző hét folyamán mutatta be legújabb csúcsmodelljeit, melyek között természetesen ott volt a második hajtogathatós telefonjuk, a Galaxy Z Flip. A koreai gyártó voltaképp azt ígérte, hogy tanult a Galaxy Fold hibáiból, így a mostani készülékben minden hibát sikerült kijavítaniuk.

galaxyzflipbreak

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a hír, hogy a Warner Music egyik korábbi, ismert vezetőjével erősödött az Apple Music csapata, majd láthattuk mire képes az 1,5 TB-tal szerelt Mac Pro és a Chrome párosa. Ha igazak a hírek, akkor március végén mutatja be az iPhone 9 /SE 2-t az Apple, azonban márciustól már a YouTube TV is megszívatja az almásokat.

maxresdefault

A hét második felében kiderült, hogy miért nincs hivatalos Instagram app iPad-re, ami után az Apple beismerte, hogy kihatással lesz az eladásokra az egyre inkább terjedő koronavírus. Végül felmerült, hogy október helyett márciusban érkezik az iPad Pro, majd szó esett arról, hogy bajos lehet az iPhone 9 / SE 2 tömeggyártása.

Ezek voltak a 2020-as év nyolcadik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!