Jó ütemben növekednek a HomePod eladások, de továbbra is kevésnek számít

HusztiD 2020.02.19. 11:56 HomePod, Kiemelt hírek 0 db 136

homepod-now-available3

A Strategy Analytics csapata új felméréssel állt elő, melyben az okoshangszórók piacát vizsgálták. Az aktuális kimutatásban az elmúlt negyedéves számok, vagyis az októbertől decemberig terjedő időszakot rejtik magukban.

Nem meglepő, de továbbra is az Amazon és a Google párosa van az első helyen, kik 28,3 és 24,9 százalékos piaci megoszlással rendelkeznek. Ha szám szerint nézzük, akkor az előbbi 15,8, míg utóbbi 13,9 milliós eladásokat produkált. Nagyot hajrázott a harmadik helyen lévő Baidu, hiszen az előző év ugyanezen időszakához képest 171 százalékkal emelték eladásaikat.

Az Apple számai ezúttal a hatodik helyre voltak elegendőek. 2018 utolsó negyedévében összesen 1,6 millió HomePod-ot szállítottak le, míg egy évvel később sikerült 65 százalékkal növelniük számaikat. A szám szerinti 2,6 millió okoshangszóró ezúttal 4,7 százalékos megoszlásra volt elegendő.

Q4_2019_Smart_Speaker_Global_Market_Shares_by_Vendor

Nem meglepetés, de az aktuális számok is azt támasztják alá, amit korábban: drága a HomePod, így az Apple emiatt nem tud megfelelően érvényesülni. Az okoshangszórók piacán jelenleg az olcsóbb alternatívákra van szükség, melyeket az Amazon és a Google párosa kínál.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!