Minden gyártót túlszárnyalt a Q4-es eladásaival az Apple

HusztiD 2020.02.05. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 230

iphone11proguide-800x600

Az Apple az elmúlt napok folyamán ejtette meg aktuális pénzügyi konferenciáját, melyből megtudhattuk, hogy soha nem teljesítettek eddig ilyen jól. Most, hogy kiadták a számokat, a Strategy Analytics csapata számolgatni kezdett, s a kalkulációik alapján a kaliforniai vállalat volt a 2019-es év utolsó negyedévének top gyártója.

Az előző év októberétől decemberéig terjedő időszakban az Apple volt a legnagyobb gyártó, ugyanis 70,7 millió telefont sikerült elpasszolniuk, ami a piaci egész 18,9 százalékát tette ki. Ha az egy évvel korábbi adatokhoz hasonlítunk, akkor láthatjuk a fejlődést, hiszen akkor még csak 65,9 millió telefont tudhattak maguk mögött 17,5 százalékos megoszlással.

Hiába arattak jól az almások az utolsó negyedévben, azonban ha a 2019-es egészet nézzük, akkor a Samsung dicsekedhet, hiszen 295,1 millió okostelefont sikerült leszállítaniuk, ami kicsivel több, mint az összes eladott telefonok egyötöde. Második gyártó a Huawei volt 240,5 milliós számokkal, melyet az Apple követ a harmadikon a 197,4 milliós darabszámával és 14 százalékos megoszlásával.

strategy-analytics-global-smartphone-shipments-q4-2019

Anno, mikor az Apple kiadta az iPhone 11 szériát, akkor több elemző is volt, kik inkább visszaeső eladásokkal számoltak, mintsem növekvővel. Úgy tűnik, hogy az almásoknak sikerült úgy eltalálniuk a telefont, hogy arra legyen kereslet. Emellett ne felejtsük el azt sem, hogy elviekben az idei modellekben mutatkozik be az 5G is, így ez egy olyan újabb funkció lesz, amiért ismételten kimagaslóan teljesíthetnek majd.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!