Újabb rekordot döntött az Apple; sok készüléket támogat majd az iOS 14 – mi történt a héten?

HusztiD 2020.02.01. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 677

Ismételten eltelt egy újabb hét, mi pedig összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit és egyben történéseit.

C33310FA-F1A6-4AAB-B70A-8F71E2C15BAC

2020 Q1: soha nem teljesített olyan jól az Apple, mint most

A várakozásoknak megfelelően, az Apple tegnap este folyamán tartotta meg az aktuális, 2020 Q1-es pénzügyi konferenciáját. Ahogyan azt még egy évvel ezelőtt beharangozták, sajnos nem osztják meg, hogy hány millió terméket (iPhone, iPad és Mac) passzoltak el az elmúlt három hónapban, azonban azt megtudhattuk néhány extra információ mellett, hogy mekkora volt a bevétel és a profit mértéke.

applemoneyhero

Bővebben itt.

Még az öt évvel ezelőtt megjelent iPhone modelleket is támogatni fogja az iOS 14

Az Apple minden év júniusában tart egy médiaeseményt, ahol a jövőbeli szoftverújdonságokat mutatják be. Az idei WWDC ’20 konferenciának ugyan még nincs pontos időpontja, de feltehetően ezúttal is június első, vagy második hetén tartják meg az almások.

fouriphones2020-800x572

Bővebben itt.

DxOMark: sokat javult az iPhone 11 szelfikamerája, de még mindig nem eleget

A DxOMark csapatáról bizonyára mindenki hallott, aki kicsit is utánaolvasott, hogy melyik okostelefon kamerája miképp teljesít. Megszokhattuk, hogy a csapat egy-egy új okostelefon megjelenését követően áll elő egy alapos teszttel, melyből kiderül, hogy miképp muzsikálnak a készülékek.

iphone-11-and-11-pro-800x519

Bővebben itt.

Jövőre kapunk egy Lightning port nélküli iPhone-t is

Korábban, talán Ming-Chi Kuo vetette fel elsőnek, hogy az Apple valamikor a jövőben piacra dob egy olyan telefont, melyből száműzi a Lightning portot. Sokat vitatott téma lehet, hiszen ha az Apple meglépi ezen lépését, akkor lesz egy olyan telefon, amelyet csak vezeték nélkül tölthetünk, illetve szükség esetén még egy gépre sem tudnánk rádugni.

Lightning-iPhone-7

Bővebben itt.

További érdekességek

 A hét elején számoltunk be, hogy megnövekedett az iPhone 11-re való kereslet, majd arról is, hogy az iPhone 12 immáron sötétkék színben érkezik az új éjzöld helyett. Az Apple hivatalosan is ejtette az Adobe Flash támogatottságát, illetve új szoftverfrissítések tömkelegét kaptuk meg az elmúlt napok folyamán.

mgm

A hét második felében felmerült, hogy az MGM felvásárlásával erősödhet tovább az Apple, majd a koronavírus miatt több iPhone-t és AirPods-ot rendeltek be. Végül, de nem utolsó sorban Tim elárulta, hogy immáron 1,5 milliárd aktív iOS készülék van napi használatban, illetve bemutattuk az új 100% zero waste tokokat.

Ezek voltak a 2020-as év ötödik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!