Egyre jobban pörögnek az AirPods eladások; nem titkosítja megfelelően az iCloud-ot az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2020.01.25. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 432

Egy újabb hetet tudhatunk magunk mögött, s ezúttal sem unatkoztunk, ugyanis voltak érdekes híreink az elmúlt napok folyamán.

F6E352A7-1052-4DBF-915F-F86AEEA2A045-780x438

Egymaga uralja a vezeték nélküli fülesek piacának több, mint felét az Apple

A Strategy Analytics jóvoltából készült egy felmérés arra vonatkozóan, hogy milyen volt 2019. folyamán a vezeték nélküli fülesek piaca. Az utóbbi időben ezt a szegmenst is az Apple vezette, ez talán senkinek nem okoz meglepetést, azonban egészen lenyűgöző számokat sikerült a kaliforniaiaknak produkálnia.

MWP22

Bővebben itt.

Ejtette az iCloud végtől végig terjedő titkosításának bevezetését az Apple

A Reuters beszámolója szerint az Apple ejti az iCloud biztonsági mentéseinek kapcsán a végtől végig terjedő titkosításának bevezetését. A rendelkezésre álló információk alapján ennek egyik oka az FBI, ugyanis ismételten elkezdték őket zaklatni, így nem szeretnék a jövőben sem feltartani a nyomozásokat.

icloud

Bővebben itt.

Kereskedelmi titkok lopásával vádolják az Apple-t

Mondhatjuk, hogy megszokott az, mikor egy nagyvállalatot valamilyen okkal beperelnek – főleg Amerikában. Az aktuális esetről a Bloomberg számolt be, kik értesülései szerint a Masimo a napok folyamán perelte be 10 darab szabadalomsértéssel az Apple-t.

apple-watch-3-2

Bővebben itt.

Így alakultak az iPhone, iPad, Mac és az Apple bevételei az elmúlt évtized folyamán

Eltelt egy újabb évtized, így ennek megfelelően kapunk különböző érdekes statisztikákat az elemzőcsapatoktól. Ezúttal a Six Colors volt kíváncsi arra, hogy hogyan alakultak az elmúlt tíz év folyamán az Apple bevételei, valamint azt is lebontották, hogy mely főbb termékük (iPhone, iPad és Mac) milyen számokat produkált.

iphone11proguide-800x600

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején felmerült, hogy az iPhone 12 továbbfejlesztett Face ID-t kaphat, majd nem sokkal később jött a hír, hogy Jennifer Aniston lett a legjobb dráma színésznő a SAG alapján. Ezt követően arról is szó esett, hogy olyan bivalyerős lehet az A14-es chip, mint egy 15 colos MacBook Pro.

Jennifer-Aniston-SAG-award

A hét második felében felmerült, hogy egy újabb akvizíciónak köszönhetően fejlődhet tovább Siri a jövőben, illetve az iPhone 12 kapcsán az Apple ismételten a vékonyításra gyúrhat rá, akárcsak korábban. Végül de nem utolsó sorban felmerült, hogy februárban kezdődik az új iPhone SE tömeggyártása, ami egyébként márciusban érkezhet.

Ezek voltak a 2020-as év negyedik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Tolembol - 2020.01.26. 23:13

    Valami baj van? Elfogyott a festék?
    A közelmúltban már harmadjára ez a figyelem-felkeltő fotó!?

  2. janika61 - 2020.01.27. 07:53

    Én azért a Bose soundsport fülestöl azért nem szívesen válnék el,verhetetlen.

Szólj hozzá Te is!