Így alakultak az iPhone, iPad, Mac és az Apple bevételei az elmúlt évtized folyamán

HusztiD 2020.01.20. 15:55 Apple, iPad, iPhone, Kiemelt hírek, Mac 1 db 141

iphone11proguide-800x600

Eltelt egy újabb évtized, így ennek megfelelően kapunk különböző érdekes statisztikákat az elemzőcsapatoktól. Ezúttal a Six Colors volt kíváncsi arra, hogy hogyan alakultak az elmúlt tíz év folyamán az Apple bevételei, valamint azt is lebontották, hogy mely főbb termékük (iPhone, iPad és Mac) milyen számokat produkált.

Ahogyan telnek az évek, egyre többet hallani és olvasni olyanokról, hogy az Apple már nem a régi, nem képes innoválni és hamarosan a vesztébe rohan. Különböző hozzáállásokkal, rálátásokkal rendelkezünk, így naphosszakat lehet ezekről vitatkozni, azonban ha megnézzük az alábbi diagramot, akkor az alapján elmondhatjuk, hogy az Apple köszöni, de jól van:

decade-apple-revenue-6c

Ha a 2009-es évet nézzük, akkor láthatjuk, hogy tíz évvel később több, mint meghatszorozta a bevételének a mértékét a kaliforniai vállalat. Amennyiben a csúcsot nézzük, akkor az a 2018-as év volt, hiszen ekkor 266 milliárd dollárt sikerült bezsebelniük, míg tavaly hat milliárddal kevesebbet.

Talán az egyik legérdekesebb diagram az, melyen az iPhone számai mutathatóak ki. Jól kivehető, hogy 2009-ben még csak 13 milliárdos forgalmat jelentett az Apple-nek, azonban 2018-ra 165 milliárdra nőttek a számok. Az előző év itt is visszaesést mutat, azonban jól láthatjuk, hogy továbbra sincs okuk az iPhone-ból származó bevételek miatt panaszkodniuk az almásoknak.

decade-iphone-revenue-6c

Amennyiben az iPad-es kimutatást nézzük, ott már egészen más az arány. A 2010-es megjelenését követően 5 milliárdos forgalmat produkált, s a csúcsot három évvel később, 2013. folyamán érte el. Azóta csökkenés figyelhető meg, de 2019-ben sikerült ismételten növekednie. Voltaképp az iPad-et érintően mondhatjuk el, hogy viszonylag hamar betelítődött a piac, illetve itt vehető ki a legjobban, hogy nem olyan gyakran cserélnek tabletet a felhasználók, mint okostelefonokat.

decade-ipad-revenue-6c

A Mac eladások már kevésbé érdekesek, ugyanis az utóbbi 5-6 év folyamán kisebb kilengésekkel, de stagnáltak a bevételek. Ameddig 2009-ben 14 milliárdot hozott az Apple konyhájára, addig az utóbbi években tartotta a 23-24 milliárdos átlagot.

decade-mac-revenue-6c

Ezek alapján mit gondoltok? Szerintetek milyen lesz az Apple elkövetkezendő 10 éve? Vajon van-e ok izgulni?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.59999

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Geo - 2020.01.21. 14:10

    Te ezen izgulsz hogy hany milliardot keres az appel? En masra szoktam….

Szólj hozzá Te is!