Újabb jelentős mérföldkőhöz közelít az Apple; a Windows 7 halála növeli a Mac eladásokat – mi történt a héten?

HusztiD 2020.01.18. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 94

Elrepült egy újabb hét, mi pedig ismételten összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

Apple_Shot-on-iPhone-Challenge-2020_Austin-Mann_01072020_big.jpg.large_2x-800x533

Még idén gazdára találhat a kétmilliárdodik iPhone

Ha minden jól megy, akkor az idei év végén egy újabb mérföldkőhöz érkezik az Apple, hiszen eladhatják a kétmilliárdodik iPhone-t. Legalábbis ezzel számolnak az elemzők, hiszen az Apple eladásai továbbra is szép számokat produkálnak, s egyelőre nem látni a csökkenés jelét.

iphone11proguide-800x600

Bővebben itt.

Rohamos ütemben nőtt 2019 folyamán a zenestreamelések száma

A 2019-es év végét követően készített egy új felmérést a Nielsen csapata, akik arra voltak kíváncsiak, hogy milyen volt a zenestreamingelés piaca az előző év folyamán. Nem titok, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a szolgáltatásra, hiszen új rekordot állítottak fel az amerikai felhasználók.

apple-music-web

Bővebben itt.

Javára váll az Apple-nek a Windows 7 halála

A tegnapi nap, vagyis január 14-e fontos nap volt a számítástechnika világában, ugyanis a Microsoft hivatalosan is kinyírta a Windows 7-et. A redmondi vállalat eredetileg 2009-ben adta ki azt az operációs rendszert, mely a Vista sikertelensége után visszanyerte a felhasználók bizalmát, azonban tegnaptól befejezte a szoftver támogatását az óriás.

Apple_16-inch-MacBook-Pro_111319_big.jpg.large_

Bővebben itt.

Ismételten az Apple-t nyaggatja az FBI

Az FBI egyik szóvivője, Katherine Adams írt levelet az Apple-nek az elmúlt napok folyamán, melyben a segítségüket kérik – számolt be erről az NBC News. Tavaly december elején volt egy lövöldözés Floridában, ahol az elkövetők telefonjainak feltörésében kérnek segítséget, amely előrébb vinné őket a nyomozásban.

ios12-iphone-x-enter-passcode

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében olvashattunk egy újabb hírről, hogy miképp mentette meg egy fiatal életét az Apple Watch, majd beszámoltunk, hogy ígéretes lesz az iPhone 12 modelljeiben debütáló A14-es chip. Végül pletykaszinten felmerült, hogy az idei évi csúcsmodellekben akár 6GB RAM is helyt kaphat.

apple-a14-chip

A hét második felében felmerült, hogy hamarosan érkezik az új, ollós mechanikás billentyűvel szerelt 13 colos MacBook Pro, majd szóba jött, hogy egy feltuningolt iPhone 8-at is piacra dobhatnak az almások. Végül pedig felmerült, hogy az alacsony töltöttségű mód megjelenése lehet a következő macOS egyik újdonsága.

Ezek voltak a 2020-as év harmadik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!