Ismételten az Apple-t nyaggatja az FBI

HusztiD 2020.01.16. 09:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 767

ios12-iphone-x-enter-passcode

Az FBI egyik szóvivője, Katherine Adams írt levelet az Apple-nek az elmúlt napok folyamán, melyben a segítségüket kérik – számolt be erről az NBC News. Tavaly december elején volt egy lövöldözés Floridában, ahol az elkövetők telefonjainak feltörésében kérnek segítséget, amely előrébb vinné őket a nyomozásban.

Nem ez az első ilyen eset, hiszen gondoljunk csak vissza, hogy mi volt 2015-ben. Ekkor a San Bernardino-i lövöldözés keltett nagy visszhangot, hiszen az FBI többször is megpróbálta rávenni az almásokat, hogy törjék fel a tettes telefonját. A kaliforniaiak folyamatosan hátat fordítottak, majd 2016-ban egy újabb hasonló üggyel kereste meg őket az FBI, szintén sikertelenül.

Ahogyan akkor, úgy az Apple most is tartja magát az adatvédelemhez, illetve továbbra állítják, hogy nincsen semmilyen hátsó ajtó az iOS-ben, amit ők is meg tudnának kerülni és hozzá tudnának jutni a szóban lévő iPhone-ok adataihoz. Természetesen a kaliforniaiak megjegyezték, hogy segítenek mindenben, amiben lehet, de nem tudják feltörni a saját telefonjaikat.

Pár nap elteltével viszont a Forbes arról számolt be, hogy az FBI-nak egy fekete piaci eszközzel, a GrayKey-vel sikerült feltörnie azt a telefont, melyre az Apple nemet mondott. Érdekes egyébként, hogy az előbb említett 2015-ös ügyben az FBI számára egy izraeli cég, a Cellebrite segített, azonban most nem derült ki, hogy ki volt a partnerük.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!