Egy fiatal túrázó életét is megmentette az Apple Watch

HusztiD 2020.01.13. 09:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 1 078

Apple-Watch-Fall-Detection-F

Nem ez az első és egyben nem az utolsó olyan eset, amikor arról olvashatunk, hogy egy újabb életet mentett meg az Apple okosórája. Ezúttal egy fiatal, 28 éves srác, James Prudenciano a történetünk főhőse, ki barátnőjével, Paige Parusoval ment el túrázni a New Jersey-ben található Hartshorne Woods Parkba.

A Business Insider beszámolója szerint egyre inkább kezdett sötétedni, így a fiatalok úgy döntöttek, hogy ideje hazamenni. Mivel rövid időn belül annyira beszürkült az idő, hogy nehezen lehetett látni, a fiatalok ismeretlen terepen találták magukat. James úgy gondolta, hogy lejjebb kell menniük az adott magaslatról, azonban a sötét miatt nem voltak jók a látási viszonyaik.

A sötét miatt elkezdtek lefelé csúszni, majd a fiatal pár hamar egy olyan sziklán találta magát, ahonnan nem volt visszaút, s egyenesen a Navesnik folyóba vezetett. Paigenek szerencséje volt, ugyanis ő egyből a folyóba esett, s kisebb sérülésekkel úszta meg a zuhanást, azonban James nem mondhatja el ezt magáról: sikerült a folyó egy olyan részébe zuhannia, ahol nagyobb kövek voltak. Az esést követően tudta, hogy baj van.

Főhősünk csuklóján egy negyedik generációs Apple Watch volt megtalálható, mely érezte az esést, így értesítette a segélyhívót. Ez a funkció alapértelmezetten ki van kapcsolva a 65 év alattiaknál, azonban James korábban bekapcsolta, így voltaképp ennek köszönheti az életét.

Miután az óra értesítette a segélyhívót és elküldte a koordinátákat, nem sokkal később egy hajó vette fel a két túrázót. A kórházban kiderült, hogy James három helyen szenvedett törést a hátán – arról nem szól a hír, hogy a gerince megúszta-e komolyabb sérülés nélkül a balesetet, de mindenesetre reméljük a legjobbakat James számára!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!