Többek között ezért is hasznos a watchOS 6 zajszintmérője

HusztiD 2020.01.09. 12:55 Apple Watch, watchOS 0 db 800

photo

Az Apple tavaly szeptemberben tette elérhetővé a watchOS 6-ot, melyben egyik újdonságként mutatkozott be a zaj alkalmazás, amivel az óra képes az adott zajszint mérésére. Mi több, az applikáció által az okosóránk mindig figyelmeztet arra, ha éppen egy hangos helyen tartózkodunk, nehogy ártson a hallásunknak.

Sokan talán fölöslegesnek tartják az appot, azonban a People számolt be nem olyan régen, hogy egy 21 éves autista fiún, Sam Bennetten segített. Samről tudni érdemes, hogy nagyon hangosan beszél, így a szülei korábban mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy kicsit halkabb legyen gyermekük. Sajnos Sam nem tudta kontrollálni, hogy mennyire beszélt hangosan, azonban főhősünk kapott egy újabb Apple Watch-csot, melyben természetesen már ott volt a zaj alkalmazás.

Sam használta az okosóráját, ami mindig figyelmeztette őt, amikor hangosan beszélt. Ennek eredményeképp a szülők azt tapasztalták, hogy gyermekük sokkal halkabban beszél, hiszen az óra mindig füleli, hogy éppen mennyire hangos az őt körülvevő zajszint. Sam apja, Scott elmondta, hogy nagyon örültek az esetnek, illetve bízik abban, hogy több, hasonló cipőben járó autista gyermeken fog segíteni az Apple okosórája.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!