Közel háromszor több bevételt generált karácsonykor az App Store, mint a Google Play áruház

HusztiD 2020.01.06. 09:55 App Store, iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 168

app-store-gold-icon

Most, hogy immáron pár napja a 2020-as esztendőt tapossuk, kezdenek feléledni az elemzők, s kiadni az első számokat arról, hogy mik történtek az elmúlt napok folyamán. Ezúttal a Sensor Tower számolt be arról, hogy az Apple újabb rekordokat állított fel.

Karácsonykor új magasságokat ért el az App Store, hiszen az emberek lényegesen többet költöttek, mint egy évvel korábban. Ez szám szerint 193 millió dollárt eredményez, ami az egész piac 70 százalékát teszi ki. Ha a teljes képet nézzük, akkor összesen 277 millió dollárnak megfelelő pénzösszeget költöttek el a felhasználók, melynek csupán 30 százalékáért felelős a Google Play áruház. Érdekesség, de ameddig az Apple 16 százalékkal növelte az eladásait, addig a Google csak 2,7 százalékra volt képes az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Mondanunk sem kell, hogy a játékok kategória volt a legnépszerűbb, ugyanis a teljes bevétel 76 százalékát generálta, ami 210 millió dollárt jelent. Az elemzők rámutattak, hogy az egyik top alkalmazás a PUBG volt, ami az alkalmazáson belüli eladásokat vezette a 8,5 milliós számaival – viszonyításképp, egy évvel korábban csak 1,6 milliót költöttek erre a játékosok.

Második helyen egyébként az egyéb szórakozást kínáló alkalmazások voltak jelen. Ilyen például a Disney+ vagy a Netflix alkalmazás, de akár szóba hozhatjuk a Tindert is, ami 2,1 millió dolláros forgalmat generált.

Egészen megdöbbentő számok ezek. Ti is hozzájárultatok valamilyen vásárlással a karácsonyi rekordhoz?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!