Az iPad lett az elmúlt évtized legjobb találmánya; továbbra is az Apple uralja az okostelefon-piacot – mi történt a héten?

HusztiD 2019.12.21. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 153

Mondhatjuk, hogy rövid volt a hét, mi pedig szokásunkhoz híven összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

739401A2-67C2-4C84-8B2A-43E3405079E8

Az iPad az elmúlt évtized legjobb találmánya

Time magazin nem olyan rég kiadta a top 10-es listáját, melyben az elmúlt egy évtized találmányait, ketyeréit rangsorolták, hogy mi mekkora hatással volt a piacra. Nem csak, hogy az első helyet sikerült befognia az Apple-nek az iPad-del, azonban a 2015-ben megjelent Apple Watch, majd a nem sokkal később bemutatott AirPods is szerepet kapott a listán.

Steve-Jobs-with-iPad

Bővebben itt.

Az Apple birtokolja az okostelefon-piac profitjának kétharmadát

Ha bevételről és profitról beszélünk, akkor az elmúlt évek alatt immáron megszokhattuk, hogy az Apple uralja a piacot. A Counterpoint Research legújabb felmérése rámutatott, hogy ezúttal sincs ez másképp, ugyanis az almás vállalat viszi haza az okostelefon piac bevételének 32 százalékát, azonban ha profitról beszélünk, akkor máris 66 százalékra ugrik az arány.

appleiphone11pro-800x450

Bővebben itt.

Ezek voltak az elmúlt évtized legtöbbet letöltött és legjövedelmezőbb alkalmazásai

Az Apple december elején osztotta meg a nagyérdeművel, hogy melyek voltak az idei év legjobb alkalmazásai. Az App Annie elemzőcsapata viszont azt vizsgálta meg, hogy mely alkalmazások és játékok voltak a legnépszerűbbek az elmúlt évtized során. A statisztikában az App Store adatai 2011-től, míg a Google Play-t illetően 2012-től szerepelnek.

appledeveloper

Bővebben itt.

További érdekességek

Rövid volt a hét, így elsőnek beszámoltunk, hogy az angliai munkavállalók szeretnek az Apple-nél dolgozni, ami után láthattuk az eddigi talán legjobb iPhone SE 2 koncepcióvideót. Beszámoltunk arról is, hogy egy új akvizíciónak köszönhetően fejlődhetnek jelentősen a következő évi iPhone modellek kamerái.

2019-mac-pro-teardown-ifixit-800x519

A hét második felében az iFixit darabjaira szedte az új Mac Prót, s mint kiderült, ez az utóbbi évek legkönnyebben szervizelhető Apple terméke. Végül megtudtuk, hogy milyen hasznos újdonságot kap az Instagram, majd szó esett, hogy csalással vádolják a Foxconn menedzsmentjét.

Ezek voltak a 2019-es év ötvenegyedik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!