Az Apple birtokolja az okostelefon-piac profitjának kétharmadát

HusztiD 2019.12.20. 12:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 271

appleiphone11pro-800x450

Ha bevételről és profitról beszélünk, akkor az elmúlt évek alatt immáron megszokhattuk, hogy az Apple uralja a piacot. A Counterpoint Research legújabb felmérése rámutatott, hogy ezúttal sincs ez másképp, ugyanis az almás vállalat viszi haza az okostelefon piac bevételének 32 százalékát, azonban ha profitról beszélünk, akkor máris 66 százalékra ugrik az arány.

Az elemzőcsapat elárulta, hogy az Apple-nek három olyan fő piaca van, melynek ezen kimagasló számokat köszönheti: az Egyesült Államok, az EU és Japán. A piac ezen szegmensein olyan profitokat érnek el a kaliforniaiak, melyekről a többi gyártó csak álmodozik. Ez köszönhető az erős stratégiának, illetve az egész ökoszisztémának, melyet létrehoztak.

Amennyiben a második legtöbb profitot termelő vállalatról beszélünk, akkor a Samsungot említhetjük meg a 17 százalékos teljesítménnyel. A hozzáértők rávilágítottak, hogy nagyon jó volt az elmúlt hónapok folyamán a Galaxy S10 és a Note 10 modellek fogadtatása, így ennek köszönhetik, hogy jobban zártak, mint egy évvel korábban.

Global-Handset-Profit-Share-2019-Q3-1-1024x554

A többi gyártó pedig olyan minimális profitra tett szert, melyet a Counterpoint Research csapata külön nem részletezett. Érdemes azonban az alábbi diagramra vetni egy pillantást, ugyanis ez remekül szemlélteti az arányokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!