Pro Display XDR kijelzőt tervezel? Vigyázat, az Apple szerint nem mindegy, hogyan tisztítod!

HusztiD 2019.12.16. 13:55 Apple, Mac 0 db 94

MacPro_05

A napok folyamán jelent meg a Mac Pro, s vele együtt a Pro Display XDR kijelző, amely iszonyatosan drága lett, hiszen az alapverziót 1,9 millióért vásárolhatjuk meg. Aki ennyi pénzt kiad egy kijelzőre, annak érdemes elolvasnia az Apple által kiadott support dokumentumokat. Például az egyik legfontosabb az, hogy nem szabad hagyományos módon tisztítani.

Az Apple az alábbit írja a tisztítással kapcsolatosan:

A nanotexturált üveg tisztítása

A képernyőn lévő por vagy szennyeződésfoltok eltávolításához kizárólag a kijelzőhöz kapott száraz törlőkendőt használja. Ne nedvesítse be vízzel, illetve ne használjon semmilyen más folyadékot sem a nanotexturált üveg tisztításához.

Soha ne használjon semmilyen más kendőt a nanotexturált üveg tisztításához. Ha elvesztette a mellékelt törlőkendőt, az Apple-től rendelhet egy másikat.

A normál üveg tisztítása

  • A képernyőn lévő por vagy szennyeződésfoltok eltávolításához használja a kijelzőhöz kapott törlőkendőt vagy más tiszta és száraz mikroszálas törlőkendőt.
  • A normál üveg alaposabb tisztításához először szüntesse meg a kijelző áramellátását, majd enyhén nedvesítse meg a törlőkendőt, és törölje le a kijelzőt.

A kijelző tisztításához semmiképpen ne használjon acetont tartalmazó tisztítószert. A tisztítószert soha ne permetezze közvetlenül a képernyőre, mert a kijelző belsejébe jutva károsodást okozhat. 

Már csak azért is érdemes figyelni az ilyen felhívásokra, mert egyáltalán nem olcsó egy ilyen kijelző, így annak hosszabb távú megóvása érdekében ajánlott az Apple-re hallgatni.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!