Többe kerül az új, kimaxolt Mac Pro, mint egy Audi A6-os

HusztiD 2019.12.11. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 2 db 905

mac-pro-pro-display-xdr

Az idei év vége előtt nem sokkal jelent meg a legújabb Mac Pro, melyre már egy fél éve várunk. Eddig nem sok mindent tudhattunk a magyar árszabásokról, azonban most, hogy tegnap óta hivatalosan is kapható a masina, megtudtuk, hogy mennyitől indul, valamint mennyibe kerül a kimaxolt változat.

Először is kezdjük a Pro Display XDR-rel, amely az új géppel együtt jelent meg. A kijelzőt 1,9 millió forintért vásárolhatjuk meg, azonban ha szükségünk van a nanotexturált bevonatra, akkor úgy 2,25 millióba kerül. Természetesen egy állvány sem árt a profi felhasználóknak, így azért külön 390 ezer forintot kell kipengetni, ha pedig egy VESA rögzítőadapterre is szükségünk van, az további 78 ezer forintba fog fájni.

Ha a Mac Prót nézzük, akkor az alapmodell szintén 2,25 millióba kerül amiért cserébe egy 8 magos Intel Xeon processzort kapunk 32GB RAM-mal és 256GB SSD-vel megspékelve, ami mellett egy 8GB-os Radeon Pro 580X GPU teszi a dolgát. Ha a konfigot nézzük, akkor sokak számára ez sem hangzik rosszul, de ha ennél merészebbek szeretnénk lenni, akkor alaposan bele kell nyúlni a zsebünkbe.

Amennyiben teljesen kimaxoljuk a gépet, akkor azért 19,3 milliót kell fizetnünk és egy 2,5 GHz-es, 28 magos Intel Xeon processzort kapunk 12 x 128GB RAM-mal (1,5TB) fűszerezve. Ebben az esetben 4TB-os SSD-t választhatunk, ám az ígéretek szerint később lesz 8TB-os kiadás egyaránt, valamint két darab Radeon Pro Vega II Duo GPU, egyenként 2 x 32GB HBM2 memóriával. Természetesen ezért az árért jár Afterburner kártya, rozsdamentes acélváz kerekekkel, Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 és Magic Keyboard. A Final Cut Pro X és a Logic Pro X nincs benne az árban, de ez újabb 170 ezer forintos kiadást jelentene.

Mint láthatjuk, igen vaskos árat kér az Apple a legújabb csúcsgépéért. Átlagembereknek teljesen megdöbbentő, hiszen ennyiért már egy Audi A6-os gépkocsit, vagy akár egy nagyobb városban egy lakást is vásárolhatunk. Fontos megjegyezni, hogy a Mac Prót az Apple a professzionális felhasználóknak szánja, kiknek nap mint nap szükségük van a gépben rejlő erőre.

Információ! Tudtad, hogy kiemelt ajánlattal vár az iDoki?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. YoungVic - 2019.12.11. 11:16

    Hasonlítsuk össze az irreálisan magas csúcs Mac-et az alap, tehát senki által nem választott alap A6-al. Demagógiának remek, összehasonlításnak irreleváns. Remek.

  2. Csapszi - 2019.12.11. 11:33

    De ingyen házhoz szállítják!

Szólj hozzá Te is!